Спорт

ЈОКИЋ СЕ ОГЛАСИО НАКОН КОБИЈЕВЕ СМРТИ: Потресен трагедијом загризао је усну, па поручио… (ВИДЕО)

Вероватно најтужнију утакмицу у каријери Никола Јокић је завршио спектакуларно, али и њега су емоције савладале када је потом требало да се јавно осврне на чињеницу да је – погинуо Коби Брајант.

Пад хеликоптера у округу Лос Анђелес у америчкој савезној држави Калофирнији, довео је до погибија славног кошаркаша, његове ћерке, али и још седморо људи. Вест о томе појавила се док су Јокић и саиграчи почињали са загревањем за четврти овосезонски меч са Хјустон Рокетсима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви у хали су били неми када су најпре почеле гласине, а потом стизале све језивије потврде онога што се десило. Први НБА меч који је одигран од трагедије у којој је страдао и Коби Брајант био је управо Денвер – Хјустон. Ту је одржан први минут тишине за чувену „мамбу“ која је била узор многим потоњим играчима на планети, ту су заједно плакали навијачи два супротстављена клуба у борби за што бољу позицију у плеј-офу…

Никола Јокић је Денвер Нагетсе предводио до победе новим трипл-даблом, другим у првом месецу 2020, а када је упитан како је доживео ове емотивне тренутке због којих нико није остао равнодушан, за Кобија Брајанта је поручио оно што је клуб из Колорада описао речима „И дете из Сомбора је знало све о мамби“:

„Он је легенда. И, није он легенда само овде (у САД), већ широм света“, рекао је Јокић о трагедији.

Томе је наш репрезентативац додао и следеће:

„Свет је изгубио стварно велику личност. Он је био узор, идол, све… Стварно је велики губитак, за све“, истакао је Јокић, угризавши се за усну, потресен због трагедије у којој је погинуо велики ас.

Он је признао да му је Коби Брајант послужио као пример да прокрчи себи пут кроз емотивни део кошарке:

„Када помислите на Кобија, то је онда (онај став) – нема оправдања. Ништа не сме да вам склони мисли са онога што волите да радите“.

Тада се осмехнуо и рекао чувену дефиницију игре и понашања Кобија Брајанта, коју је и сам славни кошаркаш користио:

„Ит’с Мамба Менталитy („то је менталитет мамбе“)“, закључио је Никола Јокић.

Извор: Блиц