Србија

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ПРЕБАЧЕН У БЕОГРАД: Не иде у затвор ако се докаже ово…

Познат јавности као Малчански берберин, из затворске ћелије истражног притвора Казнено поправног завода у Нишу пребачен је данас поподне у Централни затвор у Београду.

-По наредби судије за петходни поступак Нинослав Јовановић је прослеђен у Специјалну болницу београдског затвора са захтевом за психијатријско вештачење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Реч је о давању стручне процене о његовој урачунљивости у тренутку отмице и понашању током бекства пред потером полиције и уопште о његовом психичком стању.

Упркос оцени стручног тима од нешто више од годину дана, када је пуштен на слободу, пре издржавање казне због сличних кривичних дела, показало се да „вук длаку мења, ал ћуд не“.

– После псијитријске процене истрага ће се определити о евентуланом подизању оптужнице или доношењу одлуке о лечењу у специјалној установи – каже извор близак истрази.

Јовановић је да подсетимо, крајем прошле године, 20. децембра, киднаповао дванаестогодишњу Нишлијку и силом је држао 17 дана бежећи пред полицијом, жандармеријом, војском и градјанима, скривајући се на подручју Књажевца, Сврљига и Ниша.

Срећом, упорном и брижљиво планираном потрагом, полиција је успела да из канџи криминалца истргне девојчицу живу и врати је породици где се, после краћег лечења у нишком Клиничком центру, успешно опоравља.

Извор: Ало