Србија

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН У ПАНИЦИ: Силоваће ме у ћелији, водите ме у изолацију!

Нинослав Јовановић, звани Малчански берберин, који је отео девојчицу Монику Каримановић, у страху је за своју безбедност. Он се налази у изолацији до даљег, а чуваре је молио да га никада не пошаљу у групну собу јер се плаши да ће га тамо силовати!

– Осумњичени се плаши да ће га други робијаши физички напасти, а могуће и сексуално злостављати. Неки од њих су и родитељи, а оно што је он урадио се коси са кодексом криминалаца. Највећа брига затворских чувара је тренутно да сачувају Јовановића. По процедури, он је смештен у изолацију и под сталним је надзором ради сопствене сигурности – каже извор Српског телеграфа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Притвор је Јовановићу одређен по неколико основа, због тежине дела које му се ставља на терет, а за које је запрећена казна већа од 10 година, али и због опасности од бекства и узнемирења јавности.

– Мислим да ће суђење бити кратко. Цео предмет је врло јасан, осумњичени је признао дело које му се ставља на терет. Постоје и материјални докази, па и сведоци. Мислим да пред судским већем неће бити тешка одлука, поготово зато што је у питању вишеструки повратник – каже за Српски телеграф адвокат Светозар Вујачић.

Он потврђује приче да су силоватељи деце у великој опасности у затвору.

– Ја сам једно време заступао Малишу Јефтовића, који је силовао и убио трогодишњу Кају. Њега су затвореници из ћелије тукли непрестано, сваки дан, тако да су чувари морали да га преместе у самицу. Нема сумње да ће и Јовановића напасти други затвореници чим им се за то укаже прилика – каже Вујачић.

Јовановић је први кандидат за примену новог закона и казну доживотног затвора, кажу стручњаци.

– Он је патолошка личност и нема сумње да ће у случају да се икада нађе на слободи, поново напасти. Друга могућност је да буде проглашен неурачунљивим и да му буде изречена мера обавезног лечења у установи затвореног типа. Међутим, у питању је организована личност која је разрадила читав план и то све говори да он није душевно оболео – каже адвокат Светозар Вујачић.

Да је Јовановића потребно одстранити из друштва, сматра и криминолог Златко Николић.

– Ако изађе за 20 година, огромна је вероватноћа да ће Јовановић поновити кривично дело јер таква му је структура личности. Тај нагон је јачи од њега – каже Николић.

Извор: Курир.рс/Српски телеграф