Регион

МИЛО СКЛОПИО САВЕЗ СА МОЋНИМ САВЕЗНИКОМ: У Црну Гору послати тимови, страхује се од…

Режим Мила Ђукановића добио је подршку моћног војног савеза, који сада на интернету контролише и цензурише друштвене мреже, обара сајтове, опструише изношење истине о отимању светиња СПЦ у тој држави.

Српска православна црква (СПЦ) у Црној Гори на удару је и сајбер-ратника НАТО, који имају циљ да опструишу све масовније протесте грађана и изражавање њиховог незадовољства против спорног Закона о слободи вероисповести, којим режим председника Мила Ђукановића покушава да отме вредну имовину СПЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сајбер-тим Алијансе, који је скоро два месеца у Црној Гори, обара портале ненаклоњене Ђукановићевом режиму, контролише и цензурише друштвене мреже тако што саботира комуникацију и постављање фотографија с масовних скупова широм региона којима се изражава подршка СПЦ. Како тврде упућени, није искључено ни укидање неких мрежа и обарање интернета.

Црногорско министарство одбране потврдило је да је контрахибридни НАТО тим боравио у Црној Гори од 21. до 27. новембра 2019. како би помогао у очувању „стабилности и демократских тековина“ актуелних власти, а Дражен Живковић тврди да они нису ни напуштали Црну Гору.

– Очигледно је да се режим уплашио реке слободних људи који су се о активностима договарали највише на Фејсбуку. Очигледно да су се у ДПС, али и НАТО, као њиховом заштитнику, препали такве реакције људи и зато имамо све ове проблеме последњих дана, када се много људи жали да им се блокирају профили и да не могу да шерују и деле своје мисли и фотографије са скупова широм Црне Горе. Нема сумње да се уводи нека врста цензуре, и то све због једне једине ствари, а то је очигледан страх власти, чијих присталица има много мање него верног народа у Црној Гори – казао је Живковић.

Засад се сајбер-ратници НАТО, како је додао, баве само технолошким стварима – обарањем сајтова, покушајем контроле и цензуре.

Послати тимови у Црну Гору, страхује се од радикалних мера!

– Не би зачудио да власт у једном моменту, ако се осети угроженом, посегне чак и за неким радикалнијим мерама попут укидања Фејсбука или цензурисања или обарања интернета у Црној Гори – казао је он.

Бивши војни обавештајац Љубан Каран каже да није изненађен што Ђукановићев режим има моћног савезника попут НАТО, јер је успео да протури тезу да је СПЦ у Црној Гори инфраструктура за ширење руског малигног утицаја: Зато НАТО, а пре свега америчка ЦИА, не жали ни време ни новац ни људе да то уништи.

 

Извор: Курир