Регион

МИЛОВ РЕЖИМ ПОГУБИО КОНЦЕ: Протерују учитељицу Раду због цртања тробојке (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Закључак је да су ван свих законских норми и педагошких метода деца у овом случају искоришћена у „борби“ ове просветне раднице против Закона о слободи вероисповести, а део је наставка кампање која се данима спроводи исцртавањем зидних површина тробојком широм Црне Горе.

Директорка ОШ „Југославија“ у Бару, Биљана Вукмановић, казала је да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Раде Вишњић, која је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке, објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

– У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није место у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко деловање, већ пријатно и безбедно место за све ђаке – изјавила је Вукмановићка.

Она је истакла да су сви запослени у настави у обавези да – професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са законским одредбама, подзаконским актима и предметним планом и програмом, што је њихов задатак и приоритет, као и заштита деце од сваког облика недозвољених и непримерених појединачних утицаја.

RADO, UZ TEBE SMO!Na fotografiji vidite još pripadnika "ludačkog pokreta" kako bi Đukanović rekao. Profesorica Rada…

Posted by Vladislav Dajković on Wednesday, January 29, 2020

– Настављамо свој тимски рад у духу заједништва и подршке ученицима у свим сегментима деловања школе. Нећемо дозволити да изоловани случај баци сенку на досадашње, али и будуће прегалаштво колектива ОШ „Југославија“, како би се ученицима обезбедили услови за квалитетан и угодан боравак у школи – рекла је директорка ОШ „Југославија“.

Да је ово тужна слика наше стварности сматрају у барском Одбору Либералне партије.

– У школским клупама је неко детињство жртвовао на олтар својег патолошког национализма и мржње, политички инструментализијући децу као ситан кусур у актуелним расправама. Некада се ово звало просвета, а данас је ово мрачњаштво. И сваки просвећен, разуман,човјек има обавезу да дигне глас против овога и каже доста је. Како је једном давно, када је оваква политика водила децу на ратишта, изјавила посланица Либералног савеза Станка Вучинић, баш из Бара- децу вам не дамо. Бар је увек био град братства, слоге и љубави а не никада подела и национализма – поручују из барског ЛП-а.

Закључак је да су ван свих законских норми и педагошких метода деца у овом случају искоришћена у „борби“ ове просветне раднице против Закона о слободи вероисповести, а део је наставка кампање која се данима спроводи исцртавањем зидних површина тробојком широм Црне Горе.

Извор: srbijadanas.com/ЦДМ