Свет

НЕСТАО ШАБАНОВ УБИЦА: Од Турчина ни трага, НИ ГЛАСА! Потпуна мистерија на СУЂЕЊУ за смрт краља народне музике!

Алсин Левент (36), који се сумњичи да је колима усмртио Шабана Шаулића (67) и његовог клавијатуристу Мирсада Керића (43) у фебруару прошле године, нестао је из града Гитерслоа, где је донедавно живео!

Суђење за овај случај још није почело и нико не зна разлог за одуговлачење процеса, а нестанак главног и јединог кривца за изазивање саобраћајне несреће само ће додатно искомпликовати ствари. Према писању немачких медија, све у вези са Алсином држи се у тајности јер из суда нико не жели да коментарише поступак који је у току.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оптужница подигнута

– У међувремену, како се прича, он више не живи у Гитерслоу. Директор Окружног суда у том граду није имао одговор на питање зашто се толико дуго чека на почетак суђења – пише немачки портал НW и додаје: – Суђење ће бити одржано, наравно у Гиртерслоу, али је једино питање када ће то да се деси. Прошло је пола године од подизања оптужнице, а још увек није познат датум суђења које се с пажњом чека у Србији. Истражи тужилац Кристоф Макел проблем у кашњењу почетка процеса види у Окружном суду у Гитерслоу, а додао је да је породица „постала нестрпљива“ јер убица још није дошао пред лице правде – пише овај сајт.

Занимљиво је да је исти истражни тужилац, Кристоф Макел, у мају 2019. дао изјаву за медије, у којој је рекао да је Алсин Левент доставио своју адресу суду и да не постоји могућност бекства. Очигледно, његове процене су биле погрешне. Ни Турчинов адвокат Јерит Шол није хтео да обелодани где се налази његов клијент јер су му, како је тврдио, у међувремену упућене бројне претње смрћу. – Према подацима које је истрага до овог тренутка утврдила, Левенту се на душу ставља немарна вожња којом је убио две особе. Будући да је возио под дејством алкохола, нема сумње да ће се поново наћи иза решетака, то јест, мора да рачуна на затворску казну. Налази обдукције не указују на то да Шаулић, који је седео на сувозачевом месту, и Керић, који је управљао „сеат ибицом“, нису били везани. Овај податак биће изузетно драгоцен у моменту изрицања пресуде Левенту – објавили су немачки медији. Позвали смо породицу Шаулић за коментар, али нисмо успели да ступимо у контакт с њима.

Двојица мртвих

Подсетимо, краљ народне музике настрадао је 17. фебруара 2019. у близини немачког града Билефелда, када је на аутомобил „сеат ибица“, у којем је Шабан био, налетело друго возило великом брзином. Шаулић је неко време био свестан, али је преминуо у болници, док је његов клавијатуриста Мирсад умро после неколико дана проведених у коми. С њима двојицом у колима је био и певачев менаџер и кум Слободан Стојадиновић, који је задобио вишеструке повреде и друго се опорављао у болници.

Низ прекршаја Турчин возио украден ауто пијан и дрогиран

Левент је, према ранијем писању медија, на дан несреће коју је изазвао био под дејством алкохола и дроге, није имао возачку дозволу и украо је кола од пријатеља. – Током истраге, недвосмислено је потврђено да је 17. фебруара 2019. године био под дејством алкохола и дроге (канабис). Аутомобил којим је управљао припада његовом пријатељу, а он га је без питања позајмио – казао је државни тужилац из Билефелда Кристоф Макел.

Извор: Милош Бјелинић/Курир