Издвајамо Спорт

НОЛЕ, КРАЉУ! Ђоковић је најпре РАЗНЕО Федерера у полуфиналу, а онда шокирао Роџерове навијаче! Победио сам, али…

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да није на најбољи начин стартовао у полуфиналу Аустралијан опена против Роџера Федерера.

Ђоковић је ново финале АО изборио после максималне победе против великог ривала 7:6, 6:4, 6:3 за два сата и 19 минута игре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Меч је могао да се заврши другачије да је он искористио брејк лопте. Добро је почео, ја сам био нервозан. Више сам гледао шта он ради и како се креће, него шта сам ја радио. Имао сам среће што сам сервирао добро, то ми је помогло много пута у овом мечу“, рекао је Ђоковић после меча.

Други тенисер света у финалу Мелбурна играчхе другу годину заредом, а осми пут у каријери, где ће у недељу покушати да освоји осми трофеј, а укупно 17. грен слем титутлу у каријери.

„Поштујем Федерера зато што је изашао на терен, а очигледно је био повређен. Није био ни близу свог највишег нивоу када је реч о кретању“, закључио је Ђоковић.

Другом тенисеру света и седмоструком шампиону Аустралијан опена ривал у недељном финалу од 9.30 биће бољи из дуела у ком се састају Доминик Тим и Александер Зверев.

Извор: Танјуг