Србија

НОВЕ МЕРЕ НА СНАЗИ: Сахране у Србији више неће бити исте

Злато и драгоцени метали нађени приликом сахрањивања умрлог или ексхумације посмртних остатака биће предати наследницима.

Пљачкаше гробова на подручју Пожаревца, осим већ постављених надзорних камера, додатно ће обесхрабрити и Одлука Скупштине Града о управљању гробљима и сахрањивању, којом се забрањује укоп покојника са златним накитом и другим драгоценостима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлука је донета на децембарском заседању Скупштине града Пожаревца. Уколико одлуку не испоштују породице преминулих, све драгоцености ће пре укопа уклонити надлежни из ЈКП „Комуналне службе“ које, иначе, и управља гробљима и задужено је за спровођење ове одлуке.

У Одлуци се даље наводи да ће се злато и драгоцени метали нађени приликом сахрањивања умрлог или ексхумације посмртних остатака предати наследницима, а уколико њих нема, или не желе да преузму те предмете, са њима ће се поступати као са нађеним стварима.

Ова одлука је донета са циљем да се више не догађају пљачке гробова, а подсећамо да су раније постављене и сигурносне камере.

Извор: Ало