Регион

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ НАЧЕЛНИКА ОПТУЖЕНОГ ЗА ОБЉУБУ: Сви ће бити шокирани, када чују истину

Јевто Јанковић, адвокат Дарка Голића, начелника Клинике за анестезиологију и интензивно лечење УКЦ РС, потврдио је након саслушања у бањалучком тужилаштву да ће бити затражено одређивање једномесечног притвора против његовог брањеника.

О притвору ће одлучити судија за претходно саслушање Основног суда у Бањалуци након што саслуша Голића, иначе осумњиченог за кривично дело обљубе над немоћним лицем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат Јанковић истакао је да се Голић током саслушања код тужиоца бранио ћутањем.

– Рекао је да је све урадио како треба, те да је спасио тог човека, те да није урадио оно за шта га терете – изјавио је Јанковић додавши како се одбрана узда у материјалне доказе.

Адвокат Јанковић је навео да ће сви бити шокирани када се сазна шта је истина.

На питање ко би желео да Голићу намести читав случај, Јанковић је кратко одговорио “видећете”.

Описујући свог клијента адвокат је испричао да је Голић човек са 35 година радног стажа и који није члан режимске странке.

– Очекивао је највећу захвалност, јер је спасао живот младом човеку. Дарко Голић је након 52 дана коме, спасао живот човеку и уместо највеће захвалности добио је ово. Ја као човек, па тек онда адвокат ужасавам се од доктора који су захваљујући странци постали стручни и паметни. Још је гора ситуација у правосуђу. Неко овом лудилу мора стати украј – рекао је Јанковић, пише Српскаинфо.

Адвокат је закључио да је осумњичени Дарко Голић један од најстручнијих у свом послу у регији.

Брат осумњиченог, Драгомир Голић кратко је изјавио да је “правда спора, али достижна”.

Извор: Српскаинфо/Блиц