Србија

ОГЛАСИО СЕ СИН ПРОДАВАЧИЦЕ КОЈА ЈЕ НОКАУТИРАЛА КОМУНАЛНУ МИЛИЦАЈКУ: Открио непознате детаље…

Фото: Твитер принтскрин

Син продавачице Садије Д. (37), која је у недељу нокаутирала комуналну милицајку Алису М. на пијаци на Видиковцу за „Блиц“ је испричао детаље који су претходили нападу.

Како тврди Едисон Д., до окршаја на пијаци је дошло када је комунална милицајка његовој мајци покушала да „отме кофер са стварима које је продавала“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Више од 10 година моја мајка иде од пијаце до пијаце и продаје гардеробу“, каже син продавачице за „Блиц“.

– Покушала је да заплени гаредеробу, што се дешавало и раније. Моја мајка јој је на то рекла да има малолетну децу, да остави кофер и пусти је да оде кући – прича Едисон (20). Он каже да је милицајка тада повукла кофер и да су све ствари испале из њега.

Жучна расправа се претворила у физички обрачун, и Садија је нокаутирала милицајку. Прашина се дигла одмах по објавиљивању видео снимка инцидента који се брзином муње проширио на друштвеним мрежама.

Садија Д. је песницом ударила Алису М. која је неколико секунди након тога завршила на бетону и остала да лежи. Повређена жена је превезена у Ургентни центар.

Након што је нокаутирала жену Садија Д. побегла је с лица места. Међутим, полиција ју је убрзо лоцирала и привела у Полицијску станицу у Раковици.

– Требало би данас да буде пуштена кући, јавио ми је отац, па ћемо да видимо шта ће се даље дешавати – каже Едисон који је тренутно код пријатеља у Немачкој.

Он међутим додаје да се његова мајка „није покајала због свега што се десило“.

Прети јој осам година затвора

Садија би данас, након што је буде саслушана у Вишем тужилаштву у Београду, требало да буде пуштена из притвора. Због напада на службено лице у обављању дужности, прети јој казна од две до осам година затвора.

„Ко нападне или прети да ће напасти службено лице у вршењу службене дужности, ако је при извршењу дела службеном лицу нанесена лака телесна повреда или је прећено употребом оружја, учинилац ће се казнити затвором од две до осам година“, стоји у члану 323 Кривичног законика.

Извор: Блиц