Регион

ОСВЕТА! Откривен разлог ликвидације вођа ШКАЉАРСКОГ КЛАНА

Црногорски медији објавили су да истражитељи сумњају да су вође „шкаљараца“ Игор Дедовић и Стеван Стаматовић убијени пред женама и децом зато што је само две вечери раније на готово идентичан начин на Бежанијској коси изрешетан Которанин Марко Вуковић, наводни кум вође супростављеног „кавачког клана“.

Ове информације изнела је црногорска „Борба“ позивајући се на своје изворе, рекавши да је убиство Игора Дедовића и једног од његових најближих сарадника Стевана Стаматовића у Атини, које се одиграло наочиглед њихове малолетне деце и супруга, знак одмазде за убиство Марка Вуковића, који је наводно кум вође кавачког клана Радоја Звицера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вуковић није био припадник криминалне групе, али је још из детињства био близак с вођом „кавачког клана“. Наводно, били су у кумовским односима – открио је извор „Борбе“.

Према његовим речима, сумња се да су „кавчани“ пратили Дедовићеву и Стаматовићеву супругу до Атине, али да су донели одлуку да се ликвидација деси баш кобне вечери, у присуству породица, пошто је у Београду убијен Вуковић.

– Породице су у посету Дедовићу и Стаматовићу у Атину дошле 25. децембра 2019, од када су, како се сумња, убице пратиле сваки њихов корак и вребале погодан тренутак. Међутим, после бруталног убиства Звицеровог кума, верује се да су одлучили да „шкаљарцима“ врате на исти начин – додаје саговорник овог црногорског листа упућен у истрагу.

Рафали на опроштајној вечери

Подсетимо, четворица нападача мирно су ушетала у ресторан. Двојица су одмах пришла столу за којим су седели „шкаљарци“ и из близине испалила 25 хитаца у главу Дедовићу и Стаматовићу, док су друга двојица мотрила на госте.

У пуцњави је рањена и Стаматовићева супруга. Грчки медији пренели су да је вечера током које су убијени „шкаљарци“ била опроштајна, јер је требало да се супруге с децом наредног дана врате у Црну Гору.

– У првом разговору с полицијом жене су тврдиле да не знају где им мужеви живе у Атини, наводећи да су у Грчку дошле за празнике. Касније су изјавиле да су током месец дана боравка у Атини оне с децом мењале куће и хотеле управо да би сакриле трагове. Нагласиле су и да су се возиле искључиво таксијем, који нису звале, већ су га заустављале на улици – пренијели су грчки медији.

Годину и по у Грчкој

Извори из атинске полиције открили су и да су убијени у Грчку дошли средином 2018, и то с фалсификованим документима.

– Прикупљени подаци указују да су предузели све мере предострожности да не буде откривено да су у Грчкој, по свему судећи јер су знали да убице трагају за њима. Нису имали ауто, возили су се таксијем, или чак бициклима, а имали су фалсификована документа. Међутим, супарници су искористили једину слабост коју су имали, породице – пренијели су извори из истраге.

Изговорили реченицу, па почели да решетају

Грчки медији пренели су да су убице, пре него што су почеле да решетају Дедовића и Стаматовића, нешто рекле.

– Изговорили су нешто на српском и почела је паљба. Интересантно је и да камера у ресторану није радила, али је полиција узела снимке са околних камера. Такође, саслушано је више сведока, па полиција на основу њихових исказа покушава да направи фото-робот егзекутора – преносе грчки медији.

Извор: Борба