Србија

ОТАЦ ОТКРИО ИСТИНУ: Жандарм који се разнео са љубавницом синовац АРКАНОВОМ КУМУ?!

Фото: Јутјуб

Млади полицајац је из Старе Пазове, где је и живео са супругом и децом, а радио је у новосадском одреду жандармерије.

Љубавна драма завршила се јуче ујутро трагедијом када је припадник новосадског одреда жандармерије Павле Ракоњац (31) из Старе Пазове ручном бомбом у аутомобилу марке опел вектра разнео себе и своју љубавницу Марину Петковић (28) из Нове Пазове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Несрећа се догодила на Војном путу између Батајнице и Нове Пазове, уз саму ограду војног аеродрома „Миленко Павловић“ у Новој Пазови. Сумња се да су мотиви ове трагедије љубавни проблем.

– Ракоњац је био у љубавној вези са Марином, па се претпоставља да је дошло до неких размирица које су довеле до ове трагедије. Наиме, Павле је ожењен и отац двоје деце, а девојка му је очигледно била љубавница – прича извор упознат са овим случајем.

Млади полицајац је из Старе Пазове, где је и живео са супругом и децом, а радио је у новосадском одреду жандармерије. Марина је радила као васпитачица у старопазовачком вртићу и била је васпитач Павловом детету.

– Тако су се и упознали и започели љубавну везу. Био је заљубљен у Марину и планирао је да се разведе и почне живот са својом љубавницом, која је недавно раскинула дугогодишњу везу са својим дечком. Очигледно је дошло до неких неспоразума када се одлучио на овако суров потез – прича младић који је познавао Павла.

Возило са телима пронашла је полицијска патрола јуче после девет часова.

– Аутомобил је био са оштећеном каросеријом. А када су полицајци пришли ближе, призор је био језив. Тело мушкарца на возачевом и жене на сувозачевом месту били су разнети. Претпоставља се да је Павле испланирао овај злочин чим је изабрао овако забачен пут – додаје извор близак полицији.

Арканов кум и пријатељ Луке Бојовића

О Радету Ракоњцу се у медијима први пут чуло 2005. године кад је против њега, Луке Бојовића и још две особе била подигнута оптужница за изнуду. Међутим, три године од подизања оптужнице тадашњи Први општински суд је обуставио поступак јер је предмет застарио.

– После смрти Ражнатовића, Ракоњац се зближио са Луком Бојовићем, вођом „земунског клана“ и једним од најмоћнијих људи у српско-црногорском подземљу. Занимљиво је да су и Ракоњац и Бојовић били блиски са Синишом Петрићем Зеницом. Петрић је био члан групе злогласног Маринка Магде и они су харали Војводином и Мађарском, када су у неколико разбојништава побили десетак људи. Петрић је и ухапшен касније у Шпанији, заједно са Луком Бојовићем, због убиства, поседовања лажних докумената и поседовања оружја. Петрић и Бојовић и данас робијају у Шпанији, а Раде Ракоњац је ликвидиран 2014. године док је седео у кафићу у Звечанској улици у Београду. Ово убиство приписује се обрачуну Бојовића са браћом Шарановић, односно крвном осветом која је тињала између породица годинама – каже извор Српског телеграфа.

Иначе, Ракоњац је у жандармерију прешао пре око годину дана, а пре тога је радио у интервентној екипи у Полицијској станици Стара Пазова.

– Он води порекло из Црне Горе, а његов стриц био је Раде Ракоњац, близак пријатељ и кум покојног Жељка Ражнатовића Аркана. Ракоњац је био и пуковник Арканове Српске добровољачке гарде и његов телохранитељ. Ретко се појављивао у јавности. Хапшен је током полицијске акције „Сабља“. Његово име помиње се у „Плавој“ и у „Белој књизи“ о криминалним клановима црногорске и српске полиције. Званично, Ракоњац никада није осуђиван – пише Српски телеграф.

Међутим, како сазнајемо од извора блиских истрази, ове информације нису тачне. Раде Ракоњац није стриц Павла Ракоњца, нити су у било каквом сродству, што је потврдила и породица настрадалог жандарма.

Извор: Ало.рс/Српски телеграф/И.Л.