Србија

ОВАКВУ ЗИМУ НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Из минуса у високи плус, температуре скачу за 15 степени, стиже ПРОЛЕЋЕ

Према месечној прогнози ЕЦМWФ-а објављеној у уторак, зима у Европи је готова, а позитивно температурно одступање очекује се у свим недељама до 1. марта када почиње климатолошко пролеће!

Обележје ове зиме, која је климатолошки почела још 1. децембра, изостанак је значајнијих количина снега, чак и на планинама. А, како ствари стоје, ни преостали део најхладнијег годишњег доба неће бити битно другачији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наставља се доминација топлог антициклона

Другачије није ни у остатку Европе. Праве зиме нема ни у Москви коју, према десетодневној прогнози, очекује тек краткотрајно захлађење, након чега ће и онде отоплити.

 

Према објављеној месечној прогнози Европског центра за средњорочне временске прогнозе (ЕЦМWФ) зима у Европи је готова!

То не значи да неће бити краткотрајних захлађења или можда чак и циклона које могу донети снег, али правог зимског угођаја, по свему сдуећи, неће бити. Томе у прилог иде и чињеница како се предвиђа мање падавина од просека, што значи наставак доминације топлог антициклона.

Недељко Тодоровић: Чак 12 степени крајем јануара

Метеоролог Недељко Тодоровић изјавио је да нас и наредних дана очекује углавном суво време, с тим што је киша могућа 25. на 26. јануар или крајем месеца.

„У наредним данима ујутру се очекује слаб мраз, понегде са маглом, а температура ће бити у порасту“, рекао је Тодоровић.

Како је додао, у суботу ће се температура кретати од 10 до 12 степени. Према Тодоровићем речима, прве недеље фебруара су могуће падавине.

Извор: Информер