Србија

Понавља се суђење сину Жељка Митровића за удес у којем је погинула Андреа Бојанић

Апелациони суд у Београду укинуо је пресуду којом је Александар Митровић, син власника „Пинк“ телевизије Жељка Митровића, осуђен на годину дана кућног затвора и одузимање возачке дозволе на годину дана, јер је 18. јула 2013. године возилом ударио малолетну девојку која је том приликом преминула.

Овом одлуком, која је објављена на сајту суда, наложено је да се Александру Митровићу понови суђење због кривичног дела „тешко дело против безбедности јавног саобраћаја“, док је Апелациони суд правоснажно одбио оптужбу за кривично дело „непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди“, јер је за њега наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења, још 18. јула 2019. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Александру Митровићу суђење ће бити поновљено пред Првим основним судом у Београду, који по налогу Апелационог суда мора да отклони повреде одредби кривичног поступка и размотрити чињенице на које му је указано решењем о укидању пресуде.

Апелациони суд налаже да првостепени суд посебно размотри налаз и мишљење судског вештака за информационе технологије, као и да за утврђене чињенице да јасне и аргументоване разлоге, као и да „цени сваки изведени доказ и објасни који то докази иду или не иду у прилог закључку суда, па ће тако бити у прилици да донесе правилну и на закону засновану одлуку“.

Snimak nesreće u kojoj je Aleksandar Mitrović usmrtio Andreu Bojanić

Produkcija "Rikošet specijal" došla je u posed snimka saobraćajne nesreće u kojoj je Andrea Bojanić izgubila život.Na snimku se vidi stariji čovek koji je pokušao da pređe ulicu u Ustaničkoj jer je video zeleno svetlo na semaforu za pešake i ljude koji masovno prelaze ulicu na obeleženom pešačkom prelazu jer je zeleno svetlo na pešačkom prelazu.U tom momentu, ogromnom brzinom proleće Aleksandar Mitrović u svom automobilu, pored tog čoveka, pregazivši umalo i njega!Na snimku se jasno vide pešaci koji prelaze ulicu i reakcija čoveka nakon gaženja Andree Bojanić, jer Mitrović uopšte nije kočio niti je stao nakon gaženja nesrećne devojčice.JEDINI AUTOMOBIL KOJI SE KREĆE USTANIČKOM ULICOM U MOMENTU NESREĆE JE AUTOMOBIL ALEKSANDRA MITROVIĆA!Ovaj snimak krunski je dokaz krivice Aleksandra Mitrovića uz dodatnu otežavajuću okolnost bežanja sa mesta počinjene saobraćajne nesreće u kojoj ima lica koja su izgubila život krivicom nesavesnog vozača, u ovom slučaju Aleksandra Mitrovića, sina medijskog tajkuna Željka Mitrovića, vlasnika kompanije "Pink international".

Posted by Ricochet special on Thursday, September 20, 2018

Митровић је био у притвору од 19. јула 2013. до 4. октобра исте године, а тај притвор ће му се урачунавати у казну уколико буде осуђен на казну затвора.

Александар Митровић је оптужен да је 18. јула 2013. године прекорачивши брзину кретања на пешачком прелазу у Устаничкој улици својим возилом ударио малолетну девојку која је прелазила улицу на црвено светло.

Он се у том делу пута где је брзина ограничена на 50 километара на час, кретао брзином од 80 километара, сматра тужилаштво.

Потом је без заустављања наставио вожњу и оставио повређену девојку, а према писању медија, касније је отишао са оцем да се преда полицији.

Извор: Танјуг