Србија

ПОРОДИЦА ШАУЛИЋ У ШОКУ! Да ли је ово правда? Позната МАКСИМАЛНА казна за ШАБАНОВОГ УБИЦУ

У одговору на питање како коментарише најаву казне, породица Шабана Шаулића дала изјаву о немачком правосуђу

Немачком држављанину турског порекла Алсину Левенту (36), који је оптужен да је скривио саобраћајну несрећу у којој је настрадао српски краљ фолка Шабан Шаулић (67) по немачком закону прети казна до четири године затвора, сазнају “Новости”.

Оптуженом Левенту на терет се стављају кривична дела убиство из нехата, наношење телесних повреда у саобраћају, вожња без возачке и саобраћајне дозволе, као и управљање аутомобилом под дејством алкохола и опијата. Уместо дозвољених 80, Левент је возио 160 километара на сат.

У одговору на питање како коментарише најаву четворогодишње казне затвора убици њиховог супруга и оца, породица Шабана Шаулића изразила је веру у то да „ће немачко правосуђе учинити све што је потребно“.

Закон је такав и казна се не може продужити, тако да би сваки захтев у том правцу због законске регулативе био неоснован и унапред осуђен на пропаст. С друге стране, кад нечији нехат и бахатост убију човека, свака казна је, у очима његових најближих, недовољна – кажу за „Новости“ у породици трагично преминулог краља српског фолка.

Извор: Новости