Србија

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ, УКЉУЧЕН МЕТЕОАЛАРМ! Стиже нам мећава, али то није најгоре! Ови делови Србије су први на удару

Фото: фејсбук принтскрин

Сутра ујутру у Србији ће бити слабог и умереног мраза, уз местимичну маглу, током дана биће облачно, а увече и током ноћи очекује се јаче наоблачење местимично са кишом, у планинама са снегом.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) пролазно наоблачење, које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве, до краја дана прошириће се на целу земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Слаба сипећа киша могућа је само ујутру на подручју Војводине, понегде уз стварање поледице. Дуваће слаб и умерен, на истоку и јак, западни ветар.

Јутарња температура од минус девет на југоистоку, до минус два на северу, а у Неготинској Крајини око један степен. Највиша дневна биће од три до седам, у Неготинској Крајини до 11 степени.

Увече и током ноћи очекује се ново, јаче наоблачење местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, уз умерен и јак северозападни ветар.

У Београду се ујутру очекује слаб мраз, у нижим деловима града краткотрајна магла.

Током дана биће претежно облачно и суво, увече и током ноћи повремено киша или суснежица.

Дуваће слаб и умерен западни ветар, увече и током ноћи у скретању на северозападни и појацању.

Јутарња температура око минус три, највиша дневна до четири степена.

За недељу се у Војводини прогнозира променљиво облачно време, уз могућност краткотрајних пљускова, снега а у осталим крајевима облачно са суснезицом и снегом, уз више падавина у брдско-планинским пределима.

Дуваће умерен и јак, у Војводини и на планинама и олујни северни и северозападни ветар.

Крајем дана и током ноћи слабљење ветра и падавина.

Од понедељка јутра хладна, углавном са мразем и маглом местимично, а током дана мало и умерено облачно и суво, уз постепени пораст дневних температура.

Извор: Курир.рс/Танјуг