Србија

ШАБАНОВА ПОРОДИЦА ПОБЕСНЕЛА ЗБОГ НОВОГОДИШЊЕ ЕМИСИЈЕ РТС-А: „Гадим се Оливере и њиховог програма“

Фото: Јутјуб

Скандал!

У новогодишњем шоу-програму РТС „Ноћ шампиона“ певачи су увесељавали публику хитовима Шабана Шаулића, а да се јавни сервис није удостојио ни име да му помене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Низали су се хитови, али се ни у једном тренутку на екрану није појавило име популарног краља народне музике у знак захвалности што и после његове смрти национална ТВ кућа профитира од његових песама.

Ово је засметало Шабановим пријатељима, али и породици, тврди извор близак Шаулићима. Они су, мало је рећи, згранути оваквим поступком РТС јер, како тврде, да није било Шабанове песме и каријере дуге пола века, не би било ни продукције плоча за коју је објављивао своје албуме, јер је био један од најтиражнијих извођача те музичке куће.

Најконкретнији и најбруталнији у прозивци медијског сервиса Србије био је новинар Горан Јовановић, велики Шабанов пријатељ, који му је до краја живота био портпарол и одржао говор на комеморацији. Јовановић је бесно на Фејсбуку прокоментарисао необјашњиви скандалозни пропуст у најлуђој ноћи, који је показао потпуно одсуство емпатије и пијетета према величини као што је био Шаулић.

Javni servis se veceras toliko okoristio i program, narocito iza ponoci, zasnovao na mom mrtvom prijatelju Sabanu…

Posted by Goran Jovanović on Tuesday, December 31, 2019

„Јавни сервис се вечерас толико окористио и програм нарочито иза поноћи засновао на мом мртвом пријатељу Шабану Шаулићу да су макар могли да га спомену или пусте слику. Гадим се Оливере Ковачевић и целог њиховог програма“, написао је Јовановић и изазвао салву подршке за ове речи.

Он је навео да је реч о чистом немару и безобразлуку јавног сервиса, а као одличну потврду тога подвукао је да је Бугарска указала почаст српском краљу фолк музике.

– Национална бугарска телевизија је у новогодишњој ноћи емитовала специјалну емисију посвећену Шаулићу. А један јавни сервис, коме је он донео огроман новац, да се не сети ни да га помене. Стварно не иде. На страну то што га као уметника треба истаћи – рекао је Јовановић за Српски Телеграф и подсетио да је само албум „Дођи да остаримо заједно“ у издању ПГП РТБ предат у милион и по примерака.

Шабанов брат, певач Хасан Дудић, огорчен је одсуством поштовања РТС, који се, како истиче, ни сличицом у позадини није одужио док су ишле његове песме.

– Тај РТС је 60 одсто направљен од Шабанове песме, зграде и све друго, јер је био најпродаванији извођач. Заслужио је да му биста буде у РТС и ПГП, јер то је иста кућа, све је ишло у једну касу некад. Требало је у једном сегменту да му укажу поштовање, кад су се певале његове песме, јер се ради о години у којој је настрадао – тврди Дудић и додаје:

– РТС данас има уреднике којима ја поручујем да би им било боље да се повуку са функције јер немају слуха, нити су учили од правих музичких уредника.

Уредница забавног програма РТС, Оливера Јовићевић, јуче није одговарала на позиве. Међутим, на Вајберу је видела поруку која јој је послата, али није одговорила, због чега је изостало помињање Шаулићевог имена у новогодишњем програму.

Подсетимо, краљ народне музике, Шабан Шаулић, настрадао је 17. фебруара 2019. у тешкој саобраћајној несрећи у Немачкој.

Извор: Српски телеграф/Б.З.