Регион

СКАНДАЛ! МИЛОВ РОЂАК ПРЕТУКАО СВЕШТЕНИКА СПЦ: Псовао и позивао на прогон православаца из Црне Горе

Бахатост достиже врхунац

Урош Калуђеровић, иначе блиски рођак Мила Ђукановића, данас око 12 часова немилосрдно је напао свештеника Мирка Вукотића, који се од силине ударца песницом у лице, једва одржао на ногама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом овог инцидента реаговала је црквена општина Никшић, чије саопштење преносимо у целости:

– Урош Калуђеровић је ничим изазвано пролазећи поред никшићких свештеника Слободана Јокића, Остоје Кнежевића и Мирка Вукотића, упутио низ увреда и псовки, позиве на прогон и линч СПЦ и њеног свештенство и верника, користећи најприземније псовке.

Свештеник Вукотић му је пришао ближе рекавши: „Извини брате да ли се познајемо, и који је разлог таквог агресивног понашања?“ Уместо одговара, поменуто га је лице песницом снажно ударило у пределу лица, од задатог ударца свештеник се једва одржао на ногама и његове наочаре су одлетеле под оближње возило. И на код овог чина нападач је наставио да упућује претње и псовке удаљујући се у правцу градске капеле.

Бројни грађани, који су се случајно затекли на лицу места су били затечени и изразили своју спремност да сведоче о овом срамном догађају. О овом криминалом чину, нападу на свештеника – службено лице СПЦ обавештена је полиција, која је привела пресупника у просторије ЦБ, саопштили су из Црквене општине Никшић, додајући да је једностраног и непромипљени чин оваквог доношења Закона без дијалога и сагласности Цркве произвео смутњу, подигао тензије у друштву у Црној Гори.

Поједини представници власти су својим изјавама и оптужбама Цркве, да Црква подстиче немире и насиље и позива на грађанску непоскупност, у ствари створили атмосферу у којој је нормално и пожељно насрнути на православног свештеника. Иначе, свештеник Мирко Вукотић, парох кочански, потиче из угледне црногорске породице која је Црној Гори кроз њену историју дала значајне личности. Очекујемо оштру и недвосмислено осуду овог срамног чина о председника државе, Владе и града Никшића, поручују из никшићке Црквене општине.

Извор: srbijadanas.com