Регион

„Србе треба до коријена истријебит!“ Испливала брутална преписка из ТАЈНЕ ГРУПЕ милогорских фашиста (ФОТО)

Чека се реакција државних органа

У затвореној Вајбер групи назива „Крсто Зрнов Поповић“ чланови кажу „да Србе треба до коријена истријебит“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је испраћено очекиваним и адекватним усташким поздравом „За дом спремни!“.

Осим отвореног позива на линч Срба учесници констатују да је „НАТО пријатељ Црне Горе“ и наводе да управо организација „Крсто Зрнов Поповић“ чува „небо Црне Горе“.

Фото: Вибер принтскрин

– Била би смрбија горе потучена него 1999. године.

– Е, Туђмане, што заустави Хрватску да не прегази Бањалуку? Треба си их пуштит и Бањалуку заузети јер је Хрватска била дошла до Бањалуке.

– Требало је Србе поразит до коријена.

Ово су само неке од порука ове „елите“. У складу са већ утврђеним дискурсом чланови групе позивају на бацање сузаваца на Храм који називају „срам“.

– Џомић из позадине управља терористима ДФ? Биће сузавци из тзв. срама. Ту смо, но што смо за Дом спремни – пишу чланови групе.

Фото: Вибер принтскрин

Треба подсетити да овакав речник подсећа на шовинистички опус државних службеника Мирне Никчевић и Сандре Бугарин. Остаје да видимо да ли ће државни органи, иначе врло ревносни у случајевима кад су Срби у Црној Гори мета, реаговати поводом овог недвосмисленог позива на линч и распиривање међунационалне мржње.

Капетан Крсто Зрнов Поповић, подсетимо, био је један од вођа Божићне побуне 1919. године, коју су против династије Карађорђевић подигли зеленаши, присталице свргнутог краља Николе и црногорске династије Петровић Његош.

Извор: Ин4с/srbijadanas.com