Србија

СРЂАН ЗАПУШИО УСТА АЛБАНЦУ КОЈИ ЈЕ ВРЕЂАО НОВАКА: „Ушли сте нам у земљу! Али да знате…“ (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Моћне речи и свака је истинита.

Други рекет света Новак Ђоковић је, са остатком репрезентације Србије, изазвао огромну пажњу не само освајањем АТП купа, већ и понашањем по завршетку финала са Шпанијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, након што је после пораза Лајовића од Агута Ноле победио великог ривала, Рафаела Надала, а онда се вратио на терен да са Виктором Троицким оствари кључни тријумф у дублу, наши тенисери су најпре запевали на терену „песмицу од четири речи“, да би у свлачионици најпре грмео „Марш на Дрину“, а онда и Видовдан, са све рефреном „… ко да ми отме из моје душе Косово?“. Због тога га је приштински амбасадор извређао, уз излив мржење и речи да се ради о примитивцу и националисти.

Новак Ђоковић је, због обавеза које следе, остао у Аустралији, а у Београду је његов и успех његових другова из репрезентације, пратио отац нашег најбољег тенисера свих времена, Срђан. И, управо је на тему поменутог певања, а и реакције поменутог дипломате, говорио гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва.

„Одакле год да сте… Новак је националиста, наравно, као што сам и ја и већина људи у овој земљи. То није ништа ружно! Ми волимо свој народ и своју земљу, али не мрзимо туђе народе и туђу земљу. Ви сте ушли у нашу земљу и, да знате, то је наша света земља, као што је за Јевреје Јерусалим. Према томе, ми ћемо увек бити уз наше Косово и наш народ доле. То немојте да… Да мислите да ће се нешто променити за десет, двадесет, сто или хиљаду година. Увек ће Косово бити срце Србије. Као што је сада, тако ће бити и навек“, истакао је Срђан Ђоковић.

Извор: Ало