Свет

СУЛУД ПОТЕЗ: Ердоган објавио рат Русији!

Парламент Турске усвојио је закон о слању турских снага у Либију са циљем да се пружи помоц́ Влади у Триполију, коју подржавају САД, у борби против снага Халифе Хафтара, које спроводе офанзиву на либијску престоницу.

За усвајање тог закона гласало је 325 посланика, представника владајуц́е Партије правде и развоја и националистичке Партије националног покрета, док су 184 посланика опозиције била против извештава Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходно су медији писали да је Влада националног јединства Либије званично затражила војну помоц́ Турске у светлу појачане агресије Хафтарове Либијске националне армије на Триполи.

Ради се о ваздушној, копненој и поморској помоц́и како би се пружио отпор Хафтаровим снагама.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је прошлог месеца да је председник међународно признате Владе Либије Фајез Сараџ од њега затражио помоц́ турских снага, и то након потписивања споразума којим се Анкари допушта да распореди војне експерте и особље у тој земљи.

Подсетимо, борбе између међународно признате Владе и генерала Халифе Хафтара, који влада на истоку земље, почеле су након свргавања са власти дугогодишњег председника Муамера ел Гадафија.

Генерала Хафтара подржава Русија и њени инструктори се налазе у Сирији као и специјална војска у Јединици Вагнер.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ