Православље

СУТРА ЈЕ СВЕТА АНИСИЈА: Све девојке и жене које имају НЕОСТВАРЕНУ ЖЕЉУ треба да ураде ОВО…

Предање каже да ће се испунити све што пожелите и у молитви поменете овој светитељки

Дванаест дана после Нове године Српска православна црква и њени верници славе Свету Анисију. Ево шта све девојке и жене треба да ураде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Верници сутра славе празник посвећен Светој мученици Анисији која је позната по томе што је, иако је рођена у Солуну у породици угледних и богатих хришћана, рано остала сироче, распородала сву имовину и решила да живи искључиво од свог рада.

Потпуно се предала молитви и строгом посту. Предање каже да је јако мало спавала и да је говорила како је “опасно спавати када непријатељ бди“.

Како је тада цар Максимијан издао проглас према коме свако може да убије особу за коју посумња да је хришћанин, без суда и осуде.

Једног дана крете она у цркву и налете на војника, који је покушао да јој се дрско удвара, на шта се Анисија прекрстила и, како он није хтео да одустане, пљунула га у лице.

Војника је ово толико наљутило да је одмах мачем пробо девојку и Анисија је одмах умрла.

С обзиром на то да је страдала јако млада, сматра се заштитницом невиних и смерних девојака.

Зато би ваљало сутра да се све девојке које желе живот испуњен срећом и љубављу, да оду до цркве, искрено и дубоко се помоле Светој мученици Анисији, а предање каже да ова светитељка испуњава свакој од њих жељу.

 

Извор: Srbijadanas.com