Регион

“СВИ СМО У ШОКУ!” Колеге оптуженог начелника за силовање пацијента у коми, остале без речи

Запослени у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и даље су у шоку након хапшења начелника Клинике за анестезиологију и интензивно лијечење Дарка Голића, односно, због свега онога што му се ставља на терет.

У највећој болници у Српској, у којој је Голић годинама радио, нико јавно не износи своје мишљење о оптужбама да је овај анестезиолог блудничио над пацијентом у коми, нити се упушта у дубље коментарисање овог случаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српскаинфо је ступила у контакт са неколико љекара и других медицинских и немедицинских радника у УКЦ, који званично нису хтјели било шта да кажу у вези са најновијим дешавањима и скандалом у овој здравственој установи, а којим је јавност како у Републици Српској и БиХ, тако и у региону, згрожена.

– Сви смо у шоку, јер је доктор Голић словио и за доброг љекара и за доброг човјека. Наравно, ако неко од запослених зна више детаља о овом немилом случају, сигурно има и другачије виђење и Голића као љекара и човјека и цијеле ове ситуације. У сваком случају, истрага ће показати шта се, у ствари, овдје десило – рекао је за Српскаинфо један љекар, који је замолио да му не откривамо идентитет.

Свакако, изненађене су и породице људи који су били Голићеви пацијенти.

– Памтим га као човјека који је имао безгранично стрпљење са људима који су долазили да се распитају за стање својих најмилијих, који су били на интензивној. Никада није био осион и груб, штавише. Ово је заиста велики шок са све и непријатно изненађење да је он био кадар да уради нешто слично – каже Стојанка С. из Бањалуке.

Иначе, Голић годинама ради у УКЦ РС, од 22. септемра 2016. године ванредни је професор на Медицинском факултету Бањалука, Катедра за патолошку физиологију.

Објавио је десетине научних радова у домаћим и страним часописима и био је коаутор више медицинских уџбеника.

Активно је учествовао и презентовао радове на медицинским конгресима, симпозијумима, форумима.

Извор: Srpskainfo