Србија

Ужас у Петровцу на Млави! ПОРОДИЉИ НЕ ДАЈУ ЊЕНУ МРТВУ БЕБУ: Грешка, крађа или нешто треће? (ВИДЕО)

Гужва у болници због неразјашњене смрти бебе Џесике Флорановић (23). Болница тврди да је беба мртворођена и да ће је сахранити као медицински отпад

Породилиште у Петровцу на Млави нашло се под лупом полиције и тужилаштва после пријаве коју су поднели последњег дана старе године Давид Недељковић из села Рановац и Удружење „За истину и правду о бебама“. Ту је Давидова супруга Џесика Флорановић (23) родила, по речима лекара, мртву бебу, чије посмртне остатке не желе да им дају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Довео сам супругу у болницу 26. децембра због болова, да се породи. Била је у четрдесетој недељи трудноће. Урадили су јој ултразвук и ЦТГ, све је било у реду. Увече ме је позвала и рекла да беба нема откуцаје срца. Одјурио сам у болницу. Дежурно особље је понављало да питам шта се десило лекара који ју је примио, а који је одавно отишао кући – каже Давид.

Џесики су рађена укупно три ЦТГ-а. На прва два види се да је беба жива, а размак између њих је неуобичајено дугачак – 15 сати. У међувремену Џесика потписује сагласност за царски рез, јер беба лежи попречно. Трећи ЦТГ показује да нема тонова.

– Џесика нам је рекла да јој је лекар пробушио водењак тек 28. децембра, а да је плодова вода била бистра, а не зелена као код мртвог плода – каже Радиша Павловић, председник Удружења „За истину и правду о бебама“ и члан Владине Комисије за нестале бебе.

Случај су одмах пријавили полицији, јер болница не жели да да бебу родитељима, уз образложење да није живорођена, па се зато третира као фетус, који ће бити уништен као медицински отпад.

ХИТНО….. ДЕЛИТЕ…. ДЕЛИТЕ….. НЕ ДАЈУ ПОРОДИЦИ ЛЕШ БЕБЕ.. ИЗ БОЛНИЦЕ У ПОЖАРЕВЦУ УЖИВО

Posted by Радиша Павловић on Friday, January 3, 2020

– Фетус је до 26. недеље, а у четрдесетој је беба. Желимо да се уради обдукција на београдском Институту за мајку и дете, прво да се види да ли је то уопште Џесикина беба, или можда имамо случај крађе. Друго, уколико јесте и ако је мртворођена зашто је не дају породици? Да ли је чувају за неки „штек“, да је дају другим родитељима као доказ да им је беба умрла? Или је само у питању лекарска грешка, или су лекари чекали новац да је порађају пошто је италијански осигураник – каже Павловић.

На Џесикиној отпусној листи наводи се да је имала високоризичну трудноћу. По речима Павловића, гинеколог који јој је водио трудноћу ову демантује и спреман је да сведочи.

Извор: Новости/srbijadanas.com