Србија

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Уживајте док можете, следеће недеље нас чека агонија

Током наредних неколико дана у целој Србији нас очекују слични временски услови какве смо имали до сада – градови се неће видети од магле, а праву зиму још не можемо да очекујемо.

– До краја дана биће облачно и тмурно, могуће је провејавање веома слабог снега, али неће доћи до задржавања и формирања снежног покривача. Остаће хладно и температуре ће бити тек који степен изнад нуле – каже за „Блиц“ метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И сутра нас очекује облачно и тмурно време, али без падавина. Магла ће бити присутна током већег дела дана, а температуре ће се кретати од нула до четири степена. Шансе за нешто топлије време постоје у Тимочкој и Неготинској крајини, где ће бити повремених сунчаних интервала.

У уторак и среду биће магловито и хладно, нарочито у Војводини, Мачви, Поморављу, Подрињу и Београду.

– Овакво време последица је снажног антициклона који доноси стабилно и суво време без ветра, што је основ за појаву магле, као и поновно загађење ваздуха у местима у којима су саобраћај и индустрија – додаје Ђурић.

У Тимочкој и Неготинској крајини остаће топлије, а дуваће и јак северозападни ветар, што утиче на то да у овим деловима нема магле и да долази до температурне инверзије.

Тако ће генерално у брдско-планинским пределима бити топлије него у низијама, као претходних дана када је температура у већем делу земље била испод нуле, док је на Копаонику износила осам степени.

Од четвртка сунчано

Изгледа за праву зиму у Србији још нема и озбиљнији снег није ни на видику. Штавише, дани ће поново постати топлији.

– Од четвртка ће у већем делу Србије током дана бити сунчано и топло, док ће до појаве магле доћи само понегде. Праве зиме неће бити и она се не очекује још неко време – закљчује Ђурић.

Извор: Блиц