Србија

ВУЧИЋ У ЈУТАРЊЕМ: Моја деца живе у најзагађенијем делу, Вукана изводимо напоље! Јована, ’ајд не измишљајте (ВИДЕО)

Фото: daylimotion.com

Избори 19. или 26. априла. За Нову годину сам био у Београду, нигде нисам ни мрднуо, а причали су они Ђиласови да је Сузана у Мадриду па мора да је ту негде и Вучић. Питао сам министарку Зорану имаш ли ти везе са тим, она ми је рекла не и ја јој верујем. Са Милом сам у пристојним односима. Кажем ја Макрону, Емануел, бре…

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић гостовао је јутрос у јутарњем програму где је говорио о актуелним темама – од загађења до изборног цензуса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостовање председника отворено је темом загађења за коју је рекао да је реалан проблем али и кампања. Проблем јесте али не у мери и на начин на који се медији њиме баве јер ето нико није поменуо да Београд и јуче и прекјуче има исти ниво загађења као, рецимо, Милано у Италији, један од најбогатијих и најразвијенијих градова.

О својој деци и загађењу ваздуха

– Моје троје деце живи у најзагађенијем делу Србије и Београда, у Новом Београду па Вукана редовно изводимо напоље, најнормалније… И мене изводили моји – рекао је Вучић на самом почетку јутарњег гостовања додајући да је данас проблем глобално загревање, затим повећање друмског саобраћаја. Повећање стандарда донело је и већи број аутомобила тако да данас у Београду има чак 650.000 аутомобила, дупло више него пре 10 година. Он је додао да је ситуација са загађењем била иста кад је и он био дете.

– То је иста хистерија као са млеком. Не живе моја деца ко зна где, него овде… Пију исто млеко, удишу исти ваздух – рекао је Вучић подсетивши јавност како је „Кнежевић морао да гута оно млеко да би људима показао да је исправно“.

О забрани увоза еуро 3 и еуро 4

– У централној Србији имамо највећи број аутомобила са лошијим типом мотора – еуро 3 и еуро 4. Колико ја знам, забрањен је њихов даљи увоз али и да се људима не одузимају та возила јер стандард није још на том нивоу – рекао је Вучић додајући да је већ уговорено с јапанском компанијом дсумпоравање ТЕНТ у Обреновцу захваљујући чему ће ситуација с ваздухом бити неупоредиво боља као што је данас у Костолцу после таквог одсумпоравања.

Он се дотакао и тзв. ервижуал система за мерење загађености за који је рекао да су га Хрвати поставили на Плитивице и тамо мери загађење у најчистијем делу а код нас није ни на Повлену ни на Старој планини где је ваздух чист него у Београду, Косјерићу у којем су они бивши брже боље продали цементару а нису уговорили са купцем какав ваздух тамо треба да буде.

А ви осећате проблеме? ’Ајд немојте да измишљате!

Вучић је додао и да је проблем грејање на дрва и угаљ, а ето људи у Србији су и против мини-хидроелектрана иако су оне највећи извор зелене енергије.

Председник је додао да нема места паници и да је војску служио у Сарајеву на Лукавици и да је тамо као срчани болесник осећао проблеме а да их овде не осећа па позвао јавност да не претерује.

Водитељки Јовани која га је питала зар не осећа у устима нешто, он је рекао: Не, а ви осећате? ’Ајд немојте да измишљате.

Вучић је рекао да мисли да је надлежни министар Триван требало да буде активнији, да пригрли одговорност а не да бежи од ње јер људи, иако не урадите све, виде да радите и да се борите.

– Морамо бити фер и рећи шта је то што можемо и хоћемо да радимо“, указао је Вучић и навео да највећи проблем у Београду имамо због грејања на угаљ и дрва, а води се кампања против против мини хидроелетрана, што је извор зелене енергије. „Треба да будемо фер према себи и да кажемо хоћемо ли зелену енергију или нећемо“, истакао је Вучић и рекао да је замолио Ану Брнабић да реагују, јер су се људи успаничили. „Ништа посебно се не догађа, али не радимо увек сви свој посао и зато смо криви, али нема места паници“, поручио је Вучић истичући да не осећа проблем због магле. „Моје кривице нема. Не треба да претерујемо, маглу смо имали увек“, подукао је председник.

Он је рекао и да је све пречишћаваче купио Жељко Митровић, власник Пинка, којем је, како је описао, рекао: Аман човече, пушиш три пакле дневно, па једна цигара ти је више од свега овог што удахнеш.“

Вучић о себи: Ја сам као отворена књига, лак за читање, све што мислим то и кажем

Говорећи о дешавањима у Црној Гори и односима са Ђукановићем, Вучић је рекао да проблем у Црној Гори није проблем са једном митрополијом него брисањем имена Српске православне цркве, са нагласком на српску.

Вучић је изразио стрепњу да се полако брише име српске цркве у Црној Гори, и да ће у Црној Гори остати „некакве митрополије, епархије или савети“. Он је рекао да гледа већ 20 година шта се ради и да ће се показати да је био у праву. На питање шта се дешава у Црној Гори и што је рекао да патријаршија СПЦ треба да се пита, а не митрополија црногорско приморска, одговорио је констатацијом да су му као политичком ветерану познати сви трикови. То је објаснио речима “ покушаће да седну са митрополијом црногорско-приморском и постигну договор“. На мени је, додаје, да укажем да се ради о покушају напада на српску цркву, а не на митрополију или неку епархију.

Он је рекао и да је са Ђукановићем у пристојним односима. – Он је председник ЦГ, ја сам председник Србије – додао је нагласивши да имају различите интересе.

– Ја сам као отворена књига, лак за читање, све што мислим то и кажем – рекао је Вучић.

Председник је рекао да је вероватно он крив и за загађење јер увек је свима за све крив, као и Тањи Фајон, чим проговори он јој је кривац за све.

О Тањи Фајон и Србима у Словенији

Вучић је истакао да нема никакав проблем са европарламентарцемТањом Фајон изузев што она не примећује колико су угрожена права Срба у Словенији. Вучић је на констатацију да је Фајон забринута због ситуације медија у Србији, као и због бојкота опозиције и питање зашто се свађа са њом, рекао да се са њом не свађа, већ само штити интересе Србије, брани своју земљу, и понаша као председник суверене државе.

„Она не промећује колико су угрожена права Срба у Словенији. Људи треба да знају да су Срби највећа етничка група у Словенији, а једини који немају право да буду национална мањина. Она се због тога не секира“, констатовао је он.

За Нову годину сам био у Београду, нигде нисам ни мрднуо

– За Нову годину сам био у Београду, нигде нисам ни мрднуо, а причали су они Ђиласови да је Сузана у Мадриду па мора да је ту негде и Вучић… Мене је срамота да идем да се одмарам јер ми је дата највећа част да будем председник Србије… Од чега да се одмарам, од чега сам уморан? Шта треба да протраћим време на купање и сунчање – казао је Вучић и додао „што не значи да сам ја нормалан“.

О СНС, младима, променама у влади, Јовањици, позиву Милановића…

Вучић је рекао да ће доћи до промена у СНС који улаже у људе а не у објекте и да ће на локалну бити младих и нових људи. Такође, Вучић је казао и да ако СНС буде добио поверење на изборима биће великих промена у влади.

Вучић је рекао да ће, уколико СНС, чији је лидер, добије поверење грађана на предстојећим изборима, више од 60 одсто функционера из те странке на локалу бити промењено. „Биће великих промена зато што је после четири, пет или шест година на власти потребна нова енергија“, рекао је. Председник је навео и да ће бити великих промена у Влади Србије, којих је било и после претходних парламентарних избора, али, како је оценио, недовољно. „Штитим сваког од министара, када их нападају, понекад се снажније борим за њих него они сами, не зато што не дам на Владу, него зато што Влада ради тежак посао“, навео је Вучић.

На питање очекује ли позив новог хрватског председника Зорана Милановића на инаугурацију, Вучић је рекао да не очекује ништа. – Једино што ме занима јетсе да видим шта могу да урадим за Србе у Хрватској и за Хрвате у Србији – додао је.

Јована Јанковић… Јоксимовић… Извињење Жељку

Председник је у једном тренутку водитељку ословио девојачким презименом на шта су се сви насмејали а она прокоментарисала: У међувремену сам се удала после чега је Вучић рекао да мора да се извини Жељку (Јоксимовићу).

Никада нисам никог тужио, не кукам, не плачем

Дотакнута је и тема Јовањице за коју је рекао да је ноторна измишљотина, да је вештачен телефон његовог брата Андреја а да се сад „вештачи вибер или вајбер, како хоћете“, али да је он човек који никада није тужио никога, ниједан медиј иако су о њему износили најгоре лажи, те да је у данашње време немогуће да сакријете телефонски позив.

Вучић је рекао и да му није јасно шта је суштина афере Јовањица, да никада није био у контакту са осумњиченим за узгајање марихуане, да се „случајно догодило да ни његов брат Андреј баш никада није био у контакту са Колувијом“.

„Ја кажем народу, никаквог контакта није било. Шта сад с тим ста да радимо са ноторном измишљотином? Шта бих погрешио да сам отишао да посетим имање успешног привредника који гаји парадајз? Шта је проблем са тим, шта је афера? Мора да изађе полиција или тужиластво, по кривичној пријави Тужиластву за организовани криминал и чекамо да они кажу“, рекао је Вучић. Он је рекао да ће „од лажи да се одбрани зато што људи знају да је то истина“. „Немогуће да слажете да није постојао ниједан контакт, немогуће је да сакријете телефонски позив“, казао је Вучић.

О нарко-дилерима и правосуђу

– Живим ја 50 година у овом граду, осим кратко у Лондону, али живеће моји Данило, Милица, Вукан… Како, ако им буду диловали дрогу по школама, факултетима… Ја сам матор, наживео сам се, завршио факултет са најбољим оценама, бавим се најчаснијим занимањем… – рекао је Вучић додајући да ће све да каже и да му је доста и тужилаштва и судија јер нико не сме ништа им каже.

– Ја се не жалим, ја нападам! Никада не кукам, никада не плачем, ви кукате што не можете да дишете – рекао је Вучић и додао да сви треба устанемо против нарко-дилера који трују нашу децу.

Он је рекао и да хоће храбро да стане уз људе из Лазаревца који су изашли и показали дилере јер неће да им убијају децу, па додао да га водитељи шеткају са теме на тему јер хоће да оду са теме Филипа Кораћа. – Мора да је много гадна тема – казао је Вучић и рекао да зато неће да се скине са теме Кораћа.

Питао сам Зорану имаш ли ти везе са тим?

На питање о недавном хапшењу функционера у Железници, Вучић је рекао: Да, питао сам Зорану.

– Питао сам Зорану имаш ли ти везе са тим, она ми је рекла не и ја јој верујем -казао је председник.

Ако Зорана Михајловић има неке везе нека се докаже. Шта треба, као Бастаћ да јој стравим кесу на главу, да је ошамарим и да суд каже да нема довољно доказа“, казао је јутрос Вучић. Он је додао да неке фирме потврдиле да је Бастаћ узимао новац за бесправну градњу. Истакао је да је тужилаштво систем са којим он нема везе, да тај систем треба да ради за народ и упитао тужилаштво шта чека са случајем „Лешњак“.

О датуму избора и кад председник схвати да касни на важан састанак…

„Ја сам рекао Макрону… Емануел, бре…“

– Јел’ ти разумеш, човече, да ти сад не би могао ни да отвориш поглавље 23 – рекао је Вучић додајући да је то било у поноћ у Јелисејској палати. – Са све бре?, упитала је водитељка, а он одговорио: Да, са све бре!

– Па како је то превела?

– Да вам не причам, није то једино што је Тијана морала да смисли како да преведе – рекао је Вучић додајући да у Француској тужиоце и судије бира егзекутива па онда председник одговара за њихов рад – додао је.

Извор: Курир.рс/ТВ Прва