Србија

ВУЧИЋ ЗАПУШИО УСТА ВОКЕРУ: Што си урадио 1999 на Косову, то си урадио!

Нема ништа, Вилијаме, од та твоја ћорава посла, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, коментаришући медијске наводе да је некадашњи шеф Верификационе мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер стигао у Приштину „да формира владу“.

Фото: Јутјуб

„Србија данас није шака зоби коју можете да позобате, као што сте радили 1999. године. Што си опослио 1999. године, то си урадио, више није твоје време, Вилијаме“, рекао је Вучић, одговарајући на новинарска питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је иронично приметио да је Вокер, као што је некада по сопственом признању формирао независно Косово, сада отишао у Приштину, јер је време да се формира велика Албанија, али је истакао да се то неће догодити.

„Нема ништа, Вилијаме, од та твоја ћорава посла“, рекао је Вучић.

Некадашњи шеф верификационе мисије ОЕБС Вилијам Вокер, који је остао упамћен као човек после чијег извештаја о наводном „масакру“ у Рачку је 1999. године НАТО бомбардовао Србију и СР Југославију, јуче је био у седишту Демократског савеза Косова у Приштини.

Како су навели приштински медији, он борави на КиМ поводом 21. годишњице Рачка, а његова посета ДСК није била најављена, Газета пише да је Вокер дошао у ДСК због разговора са Исом Мустафом о преговорима са Аљбином Куртијем и Самоопредељењем о коалиционој влади.

Бивши амерички дипломата, којег медији доводе у везу са ЦИА, Вокер, стигао је на Косово на позив Беџета Пацолија, који је пре три дана на Фејсбуку објавио њихову заједничку фотографију.

Извор: Курир.рс/Танјуг