Србија

ЖЕНА УБИЈЕНОГ ВОЂЕ ШКАЉАРАЦА ШОКИРАЛА: Не сећам се шта се десило и не знам зашто ми је муж бегунац

Атина је у шоку након убиства двојице високопозиционираних чланова шкаљарског криминалног клана Стевана Стаматовића (43) и Игора Дедовића (43).

У тренутку ликвидације седели су у ресторану са децом и супругама, које су рекле су да се не сећају шта се догодило. Наиме, две жене, не само да нису дале никакве информације о особама за које сумњају да су иза убистава, већ су грчкој полицији рекле да се не сећају где бораве, преноси грчки медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачније, жене су рекле да су они дошли из Србије у Грчку како би провели празнике са својим породицама и да виде своју децу. Полицији су рекле да не знају где су Стаматовић и Дедовић одсели. Такође, истакле су да су дошли таксијем.

Једна од удовица жртава рекла је полицији да је знала да је њен супруг бегунац, али обе су истакле како нису упознате са њиховим професионалним активностима и њиховим учешћем у криминалним круговима. Полиција је код жртава пронашла кредитну картицу, неколико кључева и новчаницу од 500 евра.

Медији наводе да су Дедовић и Стаматовић имали богат криминални досије. За њима су расписане потернице, а доводе се у везу са више различитих мафијашких обрачуна, стварања криминалних група, сумње да су и сами учествовали у убиствима и експлозијама на црногорском и српском асфалту.

Дедовић и Стаматовић били су међународно тражени и због неких озбиљних злочина, о којима је био обавештен и Интерпол.

Игор Дедовић је, иначе, један од вођа „шкаљарског“ клана, а Стеван Стаматовић и његова петочлана група недавно су осуђени у подгоричком Вишем суду на укупно 41 годину затвора због стварања криминалне организације и покушаја ликвидиције Никшићанина Радојице Зековића постављањем бомбе испод његовог аутомобила „голф 5“, у мају 2017. године.

Стаматовић је био у бекству, осуђен је на 12 година.

У ликвидацији је учествовало четворо маскираних нападача са капуљачама, који нису марили за то што су у тренутку напада за столом седела три малишана узраста од 6 до 10 година. Након крвавог пира, нападачи су мирно изашли из ресторана, сели у аутомобил и побегли у непознатом правцу.

Извор: Курир.рс/Телеграф