Србија

Жени која је нокаутирала комуналну милицајку прети дуга робија, а само једна ствар може да је спасе

Фото: Твитер принтскрин

Против Садије Д, „нокаутерке“ са видиковачке пијаце која је пре скоро три недеље физички напала комуналну милицајку, у наредних неколико дана биће поднета оптужница због напада на службено лице, за коју је запрећена казна од две до чак осам година!

Друго јавно тужилаштво би то требало да уради у року од неколико дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оптужница се тренутно пише и биће поднета ових дана. Терети се за напад на службено лице – кажу из Тужилаштва.

За напад на службено лице, измењеним Кривичним закоником предвиђена је казна од две до 12 година затвора, мада, с обзиром да су комуналној милицајки, како су нам рекли у Ургентном центру, утврђене лакше телесне повреде, прети јој казна од две до осам година затвора.

Међутим, у члану 323 Кривичног законика стоји и ставка да „учинилац овог дела који је био изазван незаконитим или грубим поступањем службеног лица, може се ослободити од казне“.

Управо то би могло спасити Садију „дуге робије“.

Подсетимо, Садија Д. се нашла у центру пажње након што је после краће расправе и отимања кофера у којем је била роба, 12. јануара нокаутирала комуналну милицајку Алису М, поред пијаце на Видиковцу. Комунална милицајка је тада завршила у болници, а продавачица је ухапшена због напада на службено лице.

Све то успео је да усними један грађанин, и окачи на Твитеру, где се повела велика полемика. Једни су бранили Садију, други милицајку, а грађани „нису остали дужни“ ни комуналној инспекторки, која се нашла на месту инцидента, и по чијем налогу је милицајка поступила.

Извор: Блиц