Свет

АЛБАНЦИ У ШОКУ! ЗАСТРАШУЈУЋИ УДАРАЦ ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: САД повлаче војску са Косова?!

Изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог између тзв. Косова и Србије, амбасадор Ричард Гренел, категоричан је да таксу треба укинути одмах како би се наставио дијалог.

Сједињене Америчке Државе отишле су корак даље у притиску на тзв. Владу Косова да укине таксу на српску робу, амерички амбасадор Филип Коснет рекао тзв. косовском премијеру Аљбину Куртију да његова земља разматра могућност да повуче своје трупе са тзв. Косова уколико се не укине такса на робу из Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је најозбиљнија америчка претња тзв. Косову, пре неколико месеци се широко спекулисало да Американци разматрају уклањање кампа Бондстил са тзв.Косова уколико политичко руководство настави да се не покорава захтевима међународног фактора за укидање таксе. Али ове информације никада нису потврђене.

Било како било, изгледа да се ова опција озбиљно разматра. Амерички извори рекли су да је Филип Коснет на последњем састанку рекао Куртију да би требало да укине порез одмах, иначе ће САД деловати.

– Америчка амбасада у Приштини рекла је Куртију да се присуство америчких снага на тзв. Косову већ разматра – рекао је извор. То је уједно и највећа претња коју су Сједињене Државе изрекле тзв. Косову, пошто је тзв. косовска влада наметнула стопостотну таксу босанској и српској роби као одговор на дипломатску кампању Србије у првацу повлачења признања.

Аљбин Курти и председница тзв. косовског парламента Вјоса Османи, као кандидати за премијера на изборима 6. октобра, обећали су да ће укинути порез и заменити га широким мерама реципроцитета са Србијом. Али сада, када предводе владајућу коалицију, још нису кренули у том правцу.

Изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог између тзв. Косова и Србије, амбасадор Ричард Гренел, категоричан је да таксу треба укинути одмах како би се наставио дијалог.

Споразум између тзв. Косова и Србије вероватно ће се догодити врло брзо, наводи се у текст и додаје да управо то изгледа плаши нове тзв. косовске лидере.

У интервјуу за Радио Слободна Европа, тзв. премијер Курти изјавио је да не треба журити у овај процес, јер ће у априлу бити избори и у Србији. Није познато да ли управо из тог разлога Курти одлаже укидање таксе.

Извор: srbijadanas.com/Kosovo Online