loading...
Регион

АМБАСАДОР САД ПРЕТИО ДОДИКУ! Милорад се одмах огласио и ПОСТАВИО ГА НА МЕСТО!

Фото: Јутјуб

“Све што је он мени рекао, ја сам узвратио”

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изразио је данас жаљење што се, како је навео, његов конструктиван састанак са амбасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном претворио у претњу, истичући да администрација САД неће моћи да заустави одбрану интереса Републике Српске.

– Имао сам добар разговор с амбасадором САД. Све што је он мени рекао, ја сам узвратио. Било је неких ствари и то доживљавам као претњу и не могу да верујем да се упуштају у тако нешто. БиХ припада нама, а не њему, да он прети у њеној одбрани – рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да се Нелсон, који је рекао да САД не очекује ништа друго сем потпуног поштовања Дејтонског споразума и територијалног интегритета и суверенитета БиХ, а да ће радње које то подривају сносити праве последице, преварио ако мисли да може да прети.

– Као што они кажу да имају црвене линије, тако и Република Српска има своје. Рекао сам му да је наша политика скромна, али поносита и да нећемо одустати од основних принципа, без обзира колико САД биле велике и на овај начин исказивали претњу. Жао ми је што је то учинио – рекао је Додик.

Казао је да је администрација САД већ изрекла неке санкције, али да неће моћи да заустави одбрану интереса Српске, без обзира на, како је рекао, њихову заљубљеност у БиХ, пореноси портал РТРС.

– Имали смо конструктивни састанак и мислио сам да ћемо тако и наставити. Али сада када је изречена претња, то је већ нека друга прича – рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ састао се данас са Нелсоном, други пут за седам дана, након седнице Председништва БиХ на којој је Додик прегласан од преостала два члана.

Додик је после седнице позвао председавајућег Председништвом Жељка Комшића да поднесе оставку, док је Комшић узвратио речима да наће да се “расправља са његовим бесним глистама”.

Претходно је америчка амбасада саопштила да не може да коментарише питање агенције Срна о изјави премијера Федерације БиХ Фадила Новалића, који је поручио да ФБиХ неће учествовати у било каквим разговорима који се односе на дефинисање граничне линије међу ентитетима.

Из Амбасаде САД нису одговорили ни на питање да ли ће евентуално бити неких санкција према федералним политичарима због неизвршавања ове дејтонске обавезе у складу са Анексом два Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Извор: Танјуг

loading...