Свет

АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ! Руси су одлучили: Путин шаље систем С-400!

Још у августу прошле године је било јасно да америчка страна жели што пре да напусти уговор о ракетама средњег и малог домета.

Занимљиво је приметити да је, чим су споразуми раскинути, Вашингтон почео да тестира раније забрањене ракете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очигледно је да су ове ракете конструисане упркос свим обавезама. Међутим, сада је главно питање како ће Кремљ реаговати на ове акције.

Тада су експерти веровали да ће Русија у Кини и на Куби инсталирати системе противваздушне одбране, што би у великој мери ометало западне планове. Што се тиче Кубе, сада се са сигурношћу може рећи да су системи С-400 Триумф распоређени у близини граница Сједињених Држава.

Према подацима главног извора Fox news-а, позивајући се на изворе из Пентагона, на Куби су се појавили бројни системи С-400, тако да ће читаво небо над Сједињеним Државама и даље бити под контролом.

Упркос чињеници да стручњаци верују да ће се америчка војска суочити са великим проблемима због инсталираног руског оружја уз границе земље, западни војни планери имају другачије мишљење.

Међутим, из сиријског искуства је већ познато да С-400 може да уочи оба поменута авиона, а забринутост америчке јавности увелико указује на то да систем С-400 представља велику опасност.

 

Извор: Webtribune