Свет

БИЛ ГЕЈТС ЈЕ СВЕ ЗНАО УНАПРЕД: Симулација његове фондације о епидемији коронавируса пре 2 месеца је ЈЕЗИВА

Фото: Јутјуб

Мистериозни вирус се и даље шири и све више људи је заражено широм Кине.

Што се тиче званичне статистике, 54 људи је умрло, а преко 1.700 људи је заражено. Непотврђене информације говоре да је готово 90.000 већ заражено коронавирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лабораторија у Вухану, у Кини, прилагођена је да ради са најопаснијим патогенима на свету у 2017. Када је избијање коронавируса изашло у јавност, јављено је да је кривац епидемије пијаца где се (често илегално) продају морски плодови (само 8 миља од лабораторија). Међутим, није пронађена никаква веза са пијацом и првим зараженим пацијентом.

Пијаца је вероватно имала удела у преношењу вируса, с обзиром на њене несанитарне услове и велики обим људског саобраћаја, али случајност локације лабораторије Вухан постаје још више узнемирујућа када се посматра у светлу тренутно „неповезаних“ догађаја.

Оно што мора бити бизарна случајност јесте то да је новембра прошле године, Фондација Гејтс одржала симулацију под називом „Догађај 201“. Симулиран је сценарио избијања глобалне епидемије која би се преносила преко животиња (кичмењака).

Хајде да проучимо како се сценарио закључио:

Сценарио се завршава након 18 месеци, са 65 милиона жртава. Пандемија почиње да успорава због смањеног броја осетљивих људи. Пандемија ће се наставити одређеним темпом све док се не направи ефикасна вакцина или док 80-90% глобалне популације не буде изложено. Од тог тренутка вероватно ће то бити ретка дечија болест.

Остали занимљиви детаљи симулације:

„Иако су у почетку неке земље у стању да га контролишу, вирус се и даље шири и на крају ниједна земља не може да одржи контролу“.

„Не постоји могућност да вакцина буде доступна у првој години“.

„Будући да је целокупна људска популација подложна, током почетних месеци пандемије, кумулативни број случајева расте експоненцијално, удвостручујући се сваке недеље“.

Два случаја коронавируса потврђено је у САД-у. Председник Кине упозорио је да се епидемија убрзава и да се земља суочава с тешком ситуацијом.

С обзиром на то да су болнице пуне особља које ради прековремено, да су санитетске залихе при крају и да бројни пацијенти траже лечење, веома је важно бити у току са ситуацијом. Само ће време бити индикативно уколико се ситуација погорша.

Извор: Wебтрибуне.рс