Србија

БРУКА И СРАМОТА! Док су радници штрајковали, директорка ПОШТЕ НОВОЈ ДЕВОЈЦИ КРКИНОГ СИНА ДАЛА ПОСАО И ПОВИШИЦУ

Док је већина радника „Поште Србије“ уз помоћ два штрајка једва успела да од Мире Петровић изнуди увећање плате од 10 одсто, дотле је она неким привилегованим појединцима, који су повезани са ПУПС-ом, добровољно подигла зараде и за невероватних 70 одсто, сазнаје „Блиц“.

Реч је о Г. Т. и њеној ћерки К. Т, потенцијалној ташти, односно емотивној партнерки Стефана Кркобабића, в. д. директора Јавног предузећа „Стара планина“, који је иначе и син лидера ПУПС-а Милана Кркобабића. Тако бар стоји у документима која су достављена редакцији „Блиц“ из којих се види да је Г. Т. која у „Пошти“ ради од 2013. године, нагло узнапредовала и по статусу и плати, и то након љубави која се родила између њене ћерке са млађаним Кркобабићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је, наиме, од места предраднице, које је имала након ступања у радни однос, стигла до ИТ службе, где се формално води, па је са те позиције мењала и секретарице у кабинету Петровићеве и њених сарадника. Поред промене радног места, и плата јој се мењала, и то најпре почетком прошле године, када јој је увећана за 50 одсто, да би у октобру стигло увећање још за 20 одсто. Њена ћерка К. Т, поред емотивне везе, са Стефаном Кркобабићем добила је крајем августа прошле године и радно место у „Пошти“, и то у маркетингу, где јој је након само три месеца рада зарада повећана за 20 одсто.

Наши извори тврде да је ово брука и срамота јер док је за већину запослених немогућа мисија да им се на основу резултата рада коригују примања, дотле се привилегованим појединцима плата увећава на основу партијске књижице ПУПС-а, односно повезаности са династијом Кркобабић – Петровић.

Фото: Јутјуб

– Ови примери најдрастичније показују да је „Пошта“ страначки плен у коме може да се ради шта хоће. То је само кап која је прелила чашу и изазвала револт запослених јер се све дешава док је директорка тврдила радницима да нема пара да им се повећају плате. За поштаре није било пара, па су штрајковима морали да изнуде бедних 10 одсто, али за њене и Кркобабићеве пулене има. Најочигледнији пример таквог непримереног понашања је случај доскора предраднице Г. Т, а однедавно потенцијалне таште Стефана Кркобабића, која је након те титуле формално стигла до ИТ службе, иако је компјутер видела на слици. То не смета да мења и секретарице у кабинетима директора, иако се води да има основну школу. Њој је прошле године плата најпре повећана 50 одсто, а затим и додатних 20 одсто. То је незабележено у овој фирми, а верујем и у неким светским, да се за оволики износ, у кратком времену, увећа зарада – наводе наши саговорници.

Они додају да је Г. Т. овакво уважавање руководства компаније добила захваљујући својој ћерки К. Т.

– Статус девојке Стефана Кркобабића повукао је са собом и радно место у маркетингу и велику плату. Та плата је након само два месеца од пријема у радни однос увећана за 20 одсто. То указује на сву бахатост која проистиче из коалиционог споразума ПУПС-а са СНС, по коме им је ова компанија припала. Оно што посебно иритира у целом овом случају је то што се Мира Петровић понаша као да је ово њен приватна компанија, а не државна. Цело пословање је подређено интересима ПУПС-а, што се и у овом конкретном случају види. За то време, млади стручњаци напуштају фирму јер виде да са дипломом и знањем не могу да напредују већ само са партијском књижицом – тврди група запослених.

Стручњаци пак кажу их више ништа не изненађује када су у питању партијске привилегије.

– Одлично је што се овакве ствари дешавају. Оне нам помажу да разумемо како функционише јавни сектор у Србији и у којој мери је јавни интерес потиснут и погажен у корист приватних интереса привилегованих лица. Ово је, за разлику од других бројних примера, мали удар на буџет, али и велики шамар отрежњења за све који поштеним и тешким радом зарађују своју плату – каже Драган Добрашиновић из Коалиције за надзор јавних финансија.

„Поште Србије“ без коментара

„Блиц“ је покушао да добије коментар руководства „Поште Србије“ и упутили смо им питања мејлом. Иако нам је обећано да ће одговори бити достављени, ми их нисмо добили.

Извор: Блиц