Србија

ДАЧИЋ САОПШТИО ЛОШЕ ВЕСТИ ОД КОЈЕ СУ ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ СТРАХОВАЛИ: Добили смо потврду, тачно је!

Фото: Јутјуб

У питању је брод „Wорлд дреам“

Још двоје држављана Србије задржано је у карантину због сумње на корона вирус, овога пута на броду у водама Хонг Конга, рекао је Ивица Дачић, министар спољних послова Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је прецизирао да је у питању брод „Wорлд дреам“.

Више од 1.800 путника и чланова посаде крузера је на тестирању у Хонг Конгу након што су неки чланови посаде пријавили да имају високу температуру, а код троје људи који су претходно путовали откривен нови корона вирус.

Крузер „Wорлд дреам“ пристао је прекјуче у Хонг Конгу, након што му је у уторак одбијен улаз у тајванску луку Каохсиунг и сада се налази у карантину док се сви на броду тестирају на нови корона вирус.

Једна особа је спроведена са брода и одведена у возило хитне помоћи.

Откривено је да су троје људи из континенталне Кине који су се укрцали на „Wорлд дреам“од 19. до 24. јануара имали вирус, саопштило је здравствено одељење из Хонг Конга.

Већина преосталих путника је из Хонг Конга. Оператор крстарења „Дреам Цруисес“ саопштио је да су троје „потврђених“ пацијената напустила брод у граду Гангжоу 24. јануара.

Претходно је и један јапански крузер са преко 3.700 путника стављен у карантин, јер је њиме раније путовала особа за коју се потврдило да је заражена коронавирусом, а потом утврђено да има десетак заражених људи, објавило је министарство здравства Јапана.

Прегледи су почели у уторак за око 3.700 путника и чланова посаде на крузеру, након што је путнику из Хонг Конга који је на броду био у јануару потврђен коронавирус.

Мушкарац је средином јануара долетео у Јапан из Кине, а потом бродом „Диамонд Принцесс“ отпутовао у Хонг Конг и тамо се искрцао.

У суботу је потврђено да је тај осамдесетогодишњак заражен коронавирусом.

Заражени с брода пребачени су у болницу у префектури Канагава, рекао је министар здравства Катсунобу Като на конференцији за медије.

Он тражи да сви преостали путници и чланови посаде остану на броду „Диамонд Принцесс“ још 14 дана.

Извор: Танјуг/Ало.рс/Д.Н.