Србија

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА: НАЈЛУЂА ЗИМА ИКАДА! За 48 сати почињу ОЛУЈЕ и СНЕГ, па онда ТОТАЛНИ ПРЕОКРЕТ!

Од сутра ће температура у Србији пасти за чак 15 степени!

Сутра током преподнева уживаћемо у правом пролећу са температуром и до 20 степени, а како дан буде одмицао, жива у термометру ће пасти на свега 5 степени, најављују метеоролози. Међутим, после 3 хладна дана, за суботу и недељу прогнозирани су поновни скок температуре и сунчано време!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И минус и снег

Како кажу стручњаци, зима ће коначно показати зубе. Најпре ће у ноћи између уторка и среде у јужним и централним крајевима наше земље нападати снег висине и до 20 центиметара. Слично време, само без падавина задржаће се све до краја недеље, када ће максималне температуре бити тек који степен изнад нуле.

Метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Слободан Совиљ објашњава да ћемо сутра бити сведоци праве временске клацкалице, јер ће температура у току дана спасти са 20 на свега пет степени.

– До поподнева у већини Србије биће топло и сунчано налик пролећном времену. Тако ће температуре у поједини местима централне и јужне Србије ићи и до 20. подеока. Међутим, онда следи прави временски преокрет! У другој половини дана стиже нам хладна зима, која ће донети драстичан пад температуре од чак 15 степени, олујни ветар и снег – каже Совиљ и додаје:

– Већ током поподнева почеће да пада киша у Војводини, а веома брзо прошириће се и на остале крајеве наше земље. Упоредо са кишом пашће и температура, и то за чак 15 степени, па ће се мерења кретати он нула до пет степени. Уз то, чиниће нам се да је још хладније него што јесте због јаког северозападног ветра, који ће на моменте дувати и олујном брзином. Киша ће у брдско-планинским пределима већ предвече прећи у снег, а у току ноћ снег ће вејати и у градовима широм Србије. У централним и јужним крајевима нападаће снег висине од 5 до 20 центимерата, док ће на планинама висина снежног покривача бити још већа, а очекују се и снежни наноси. Биће углавном суво, једино ће у ноћи између четвртка и петка нападати суснежица и снег, али доста мањим интезитетом него што ће бити слућај у току претходне ноћи.

Враћа се сунце

Са њим је сагласан и метеоролог Ђорђе Ђурић, који напомиње да нам од викенда зима поново окреће леђа:

– После три хладна дана ове седмице, у недељу ће доћи до постепеног пораста температуре, па ће жива у термометру достићи 15. подељак. Током следеће недеље неће бити падавина, а из дана у дан температура ће расти – каже Ђурић.

Извор: Информер/srbijadanas.com