Србија

ДИВНЕ ВЕСТИ КОЈЕ ЋЕ ОБРАДОВАТИ СВЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Држава вам поклања чек од 5.000 динара: Ево о чему се ради

Влада Србије разматра могућност да издвоји додатна средства за ваучере и дотиран одмор у нашој земљи, пишу „Вечерње новости“.

Министарство је за мање од месец и по дана расподелило 100.000 ваучера, колико је и било планирано за ову годину. Пре две године, чек од 5.000 динара за одмор био је раздељен већ половином априла, па је држава тада додатно одобрила новац за још 20.000. Према незваничним најавама, очекује се да би и ове године могла бити донета таква одлука.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како „Новости“ сазнају у Влади Србије, у овом тренутку се разматра колико би новца могло да буде издвојено из буџета за ваучере, а од те рачунице зависи колико ће бити одобрено. У Влади су свесни да је велико интересовање за дотиран одмор у Србији и они подржавају ову меру Министарства туризма.

Када је реч о најтраженијим дестинацијама, то су Сокобања, Врњачка Бања, Сијаринска и Рибарска бања, Златибор, Дивчибаре, Сребрно језеро, Тара… Ваучере највише користе пензионери, око 55 одсто. За њима су запослени чија примања не прелазе 60.000 динара месечно.

Од када је почела акција 2015. године, држава је поделила 472.000 ваучера, а ова мера утицала је на то да поједине дестинације „оживе“.

Извор: Блиц.рс