Регион

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Мило забрањује литије? Уводи се ванредно стање!

Да ли је у питању само блеф црногорског диктатора Мила Ђукановића и његових следбеника, или ће у терминалној фази лудила заиста прибећи оваквим потезима, остаје да се види.

Према поузданим сазнањима кругова блиских црногорским властима, који су из разумљивих разлога желели да остану анонимни, након састанка црногорских лекара и епидемиолога на којем је донет закључак да постоји опасност од ширења епидемије корона вируса, покренуте су активности Војске Црне Горе (ВЦГ) које званично за циљ имају формирање карантина у склопу припреме за избијање поменуте епидемије, а заправо представљају припрему за увођење ванредног стања!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводно, црногорски режим ће покушати да искористи за забрану литија и молебана на којима се већ недељама окупљају стотине хиљада противника накарадног Закона о слободи вероисповести, а до тога би могло да дође у наредних пар дана.

Да подсетимо, црногорски Закон о слободи вероисповести, који је усвојен 27. децембра, предвиђа да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор верника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Nacionalist