Србија

ДРАМАТИЧНА СИТУАЦИЈА: Мигранти покушали да упадну на имање Новака Ђоковића

Група од неколико младића недавно је покушала да уђе у кућу коју гради Срђан, отац најбољег тенисера света, што су приметиле комшије

Новак Ђоковић је прошле недеље отпутовао на турнир у Дубаију, а за то време мигранти су замало упали у кућу на Павловачком језеру, коју гради његов отац Срђан, сазнаје Курир.

Забринути мештани оближњег села контактирали су с нашом редакцију како би упозорили најбољег тенисера света и његову породицу да је група миграната покушала да упадне у њихов нови дом.

– Не познајем Новака, а ни његову породицу, па сам зато контактирао с вама јер сам желео да их упозорим. Чуо сам да се пре неки дан група од неколико миграната мотала по њиховом имању. Спазио их је један наш мештанин. Комшија ми је рекао да позовем новинаре како бисмо обавестили породицу о томе јер нико кога ми познајемо није у контакту са Ђоковићима. Имање је заштићено, постоји обезбеђење, па је могуће да су ти момци побегли када су то схватили и да није направљена никаква штета – каже за Курир мештанин Бошко и додаје да ово није изненађење:

– Миграната има скоро по целој Војводини, често улазе у куће у којима нема никога, а имање Ђоковића је баш далеко од магистрале и таман им је подобно да се сакрију. Зидови су омалтерисани, постављени су прозори и врата, а напољу је било хладно, па претпостављамо да су желели да преспавају.

Он каже да није ишао да утврди да ли су заиста мигранти и успели да упадну у вилу.

– Нисам, већ сам само вас обавестио. Верујем да ће Срђан Ђоковић утврдити да ли су направили неку штету с обзиром на то да су мигранти већ упадали у напуштене викендице на Фрушкој гори. Комшија који их је и спазио викнуо им је: „Шта радите ту?“ Рекао ми је да су тада младићи почели да беже преко њива – завршава Бошко.

Овим поводом позвали смо Срђана Ђоковића, међутим, њега није занимало да чује до краја шта имамо да му кажемо.

– Ма, ајде, то су глупости – рекао је дрско и спустио слушалицу.

С друге стране, како смо сазнали, Срђан Ђоковић је након нашег разговора захтевао да се имање обиђе и провери да ли је начињена нека материјална штета.

Иначе, Ђоковићева оаза мира смештена је у живописном селу Павловци, на обронцима Фрушке горе, између Врдника и Руме. Око имања се налазе пољане, шуме и језеро.

Срђан о вили: Направили смо породично гнездо

Срђан Ђоковић је открио због чега је одлучио да вилу прави у Срему.

– Имаћемо наше гнездо. Нисмо га правили на језеру Комо, него у својој земљи. Деца имају све више обавеза, али их молимо барем унуке да нам оставе. Јуримо их по свету да уграбимо неколико дана са клинцима. То је цена тениског живота. Кад Новак дође кући, не причамо о тенису уопште. Доста нам је тог спорта за шест живота. Битно је да смо остали јединствени и сложни.

Извор: Курир / Љиљана Станишић