Здравље

ЕПИДЕМИЈА ГРИПА ВЛАДА СРБИЈОМ: ДР НЕСТОРОВИЋ открива који је НАЈЕФИКАСНИЈИ лек против овог вируса и ШТА НАЈБОЉЕ ОБАРА ТЕМПЕРАТУРУ!

loading...

Градски завод за јавно здравље у среду је објавио епидемију грипа на територији Београда и у три округа – Пиротском, Мачванском и Златиборском

Ова пријава епидемије значи да је само регистрован већ број оболелих од грипа, а не да је реч о тежој болести или нечему новом.

Грип је по себи најтеже вирусно обољење органа за дисање. Јавља се сезонски и манифестује се симптомима као што су повишена температура, умор, главобоља, болови у мишићима и зглобовима.

Пацијент осећа потпуну клонулост и немоћ, губитак апетита, поспаност, сметеност и дезорјентисаност.

Пулмолог и алерголог доктор Бранимир Несторовић открио је који су најбољи природни лекови у борби против грипа.

– За грип постоји једна интересантна прича. Године 2003. су два палестинска лекара у Израелу пронашла да екстракт зове, црне зове, делује на вирус АИДС-а, па су се бавили тиме. Онда су тестирали и на друге вирусе и показало се да одлично делује на вирус грипа. Онда су започете мултицентричне студије које су рађене на пацијентима из Норвешке и Енглеске, а резултати су били одлични. Међутим, када се испоставило да не можете да модификујете те антицијаниде који се налазе у црној зови и боровници они су дигли руке, јер су схватили да из њега не могу да изолују лек, јер то није молекул – истакао је др Несторовић, а онда је додао:

– А када не може да се изолује лек онда ту нема зараде. Свако може да данас да прави сок од црне зове. Зна се да је екстракт из црне зове најефикаснији лек за грип. Лекови за грип само успоравају његово ширење, али суштински му не раде ништа. Само се спорије шире, па лекови нису ефикасни, скраћују му деловање за, рецимо, један дан. Зова је доста ефикаснија, уз наравно стого мировање – наглашава др Несторовић.

Како објашњава, постоје и алтернативни начини скидања температуре.

– Да ли знате зашто људи имају температуру и ко брже оздрави – ови који скидају или они који не скидају температуру? Брже оздраве они који не скидају температуру. Према томе, не треба је много скидати, може ако дете баш лоше изгледа. Имају енглеске препоруке које кажу да се температура скида ако је јако висока, а дете лоше изгледа. Ван тога не. Оно што је најбоље је туширање млаком водом и истрљати дете меким пешкиром као да се зноји. Најбоље би било скидати температуру неким “сељачким методама”. Рецимо код одраслих кафа је најефикаснија за скидање температуре. Јака концентрована кафа на свака 4 сата је одличан антипиретик. Можда је најбољи лист бундеве, али где сада да га нађете? Он је врхунски у скидању температуре, скува се једна и по шака листа бундеве на литар воде и конзумира 4 пута дневно и температуре нема, то је врхунска терапија – открива он и подсећа да не треба да се плашимо високих температура:

– Температура је одбрамбени механизам, изузетно ефикасан чак и хладнокрвне животиње повисе температуру када су болесне. Рибе повишавају телесну температуру када су болесне. То је природни механизам убијања вируса и бактерија. Само ако дете изгледа лоше, ако га боли глава ако је малаксало онда треба скидати температуру – закључује др Бранимир Несторовић за Телеграф.рс и саветује родитељима да за обарање температуре од антипиретика не користе парацетамол јер је у Калифорнији стављен на листу канцерогених супстанци.

Извор: Информер.рс/Телеграф.рс

Loading...
loading...
loading...