Србија

ГОРИ АЛАРМ! СМЕТОВИ У ИВАЊИЦИ, ВЕТАР У НИШУ РУШИО СВЕ: Хладно са јаким олујним ветром, кишом и снегом!

Данас ће бити знатно хладније, облачно и ветровито, на северу местимично с кишом и суснежицом, у осталим крајевима са снегом. РХМЗ упозорава и на појаву олујног ветра и снега, а температура до осам степени.

У нижим пределима централне и јужне Србије доћи ће до стварања снежног покривача, а на планинама до повећања његове висине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће јак и олујни северозападни ветар, уз стварање снежних наноса у планинским пределима.

На сајту Републичког хидрометеоролошког завода објављено је упозорење за подручје Србије на олујни ветар и снег.

– На југузападу, југу и југоистоку Србије, као и у области Хомоља очекује се стварање снежног покривача висине од пет до 20 центиметара, а на планинама и више уз снежне наносе. У централним деловима понегде мањи снежни покривач до пет центиметара. Дуваће јак и олујни северозападни ветар, који ће од четвртка бити у слабљењу – стоји на сајту РХМЗ.

У најави РХМЗ стоји да у току јутра у нижим пределима мешовите падавине (киша и снег), а у брдско-планинским снег и повећавање висине снежног покривача. Дуваће јак и олујни северозападни ветар.

Најнижа температура од 0 до четири степена, највиша од три до осам.

У Београду ће бити облачно, хладно и ветровито. У нижим деловима града повремено мешовите падавине, киша и снег, а у вишим снег и стварање мањег снежног покривача.

Касније после подне и увече престанак падавина.

Дуваће јак и олујни северозападни ветар. Најнижа температура око два, највиша дневна око пет степени.

У наредних седам дана биће осетно хладније.

Извор: Танјуг