Свет

ХАОС НА ГРАНИЦИ ТУРСКЕ И ГРЧКЕ, ИЗБИЛИ СУКОБИ: Мигранти надиру, полиција бацила сузавац и шок бомбе (ВИДЕО)

Анкара неће више заустављати сиријске избелице на путу ка Европи. Како јављају турски медији, хиљаде миграната кренуло је кроз северозападну Турску ка граници са Грчком и Бугарском. На снимку се виде избеглице које су ка ЕУ кренуле аутобусом.

Уживо са границе између Турске и Грчке – сиријске избеглице на путу за Европу

Ситуација на граници између Турске и Грчке – сиријске избеглице на путу за ЕвропуВише на 👇👇👇 https://sptnkne.ws/B6jV

Posted by Sputnik Србијa on Friday, February 28, 2020

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Турска полиција, обласка стража и гранична полиција добиле су наређење да не заустављају мигранте и избеглице да преко копна или мора прелазе у Европу.

Река миграната кренула ка Европи

Стотине миграната кренуло је кроз северозападну Турску ка граници са Грчком и Бугарском, након што је турски званичник рекао да Анкара неће више заустављати сиријске избелице на путу ка Европи, јављају турски медији.Више на: https://sptnkne.ws/B6cZ

Posted by Свет са Спутњиком on Friday, February 28, 2020

Мигранти су се такође окупили у западној Турској с циљем да бродом дођу до грчког острва Лезбос. Званична Анкара очекује нове избеглица из Идлиба.

Пуни аутобуси: Ердоган дигао рампу да избеглице слободно улазе у Европу

Хиљаде миграната кренуло је кроз северозападну Турску ка граници са Грчком и Бугарском. На снимку се виде избеглице које су ка ЕУ кренуле аутобусом. Турска полиција, обласка стража и гранична полиција добиле су наређење да не заустављају мигранте и избеглице да преко копна или мора прелазе у Европу.

Posted by Свет са Спутњиком on Friday, February 28, 2020

У међувремену, огласио се грчки премијер Киријакос Мицотакис који је рекао да су мигранти покушали нелегално да продру из Турске у Грчку и обећао да то неће дозволити.

„Значајан број миграната и избеглица окупио се у групе на грчко-турској граници и покушали су да нелегално уђу у земљу. Желим да будем јасан: нелегалан улазак у Грчку неће бити дозвољен. Подижемо ниво безбедности наших граница“, рекао је он.

Грчки премијер је додао да његова земља нема никакву одговорност за трагичне догађаје у Сирији и да неће испаштати због последица туђих одлука.

„Информисао сам Европску унију о ситуацији“, рекао је он.

Анкара је претходно донела одлуку да више не зтадржава избеглице из Сирије и да их пусти пут Европе.

 

Извор: sputniknews.com