Свет Србија

ХАОС! Србин заражен коронавирусом? Чека се званична потврда!

На броду „Дајмонд принцес“ који је од 5. фебруара у двонедељном карантину у Јапану има 39 нових случајева позитивно тестираних на корона вирус, саопштило је данас Министарство спољних послова Србије које наводи да су српски држављани добро, а један од њих је тренутно у изолацији и чека се да буде тестиран.

Према званичним информацијама јапанских власти, на броду „Дајмонд принцес“, на коме се налази 14 држављана Србије и један држављанин Црне Горе, потврдјени су нови случајеви позитивно тестираних на корона вирус, чиме је укупан број позитивно тестираних случајева 174, од укупно 492 тестираних.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу нових 39 позитивно тестираних (од чега је 29 путника и 10 чланова посаде), по први пут је позитивно тестиран један тинејџер, с обзиром да су пацијенти који су у болници у критичном стању – четворица њих, у шездесетим и седамдесетим годинама, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Како се истиче, од 14 држављана Србије на овом броду, један од чланова посаде пријавио је управи брода да је био у контакту са особом која је позитивно тестирана на корона вирус и последњих три дана се налази у изолацији.

За сада овај члан посаде још увек није тестиран, а Амбасада Републике Србије је званично затражила од компанија „Princess Cruises“ i „Carnival Australia“, као и Министарства спољних послова Јапана да тест буде урађен што пре.

Када је реч о осталим нашим држављанима, Амбасада је у контакту са њима и има информације да се сви осећају добро.

На броду је од јуче тим лекара и медицинских сестара из Друштва за превенцију и контролу инфекција ради провере услова живота путника, као и мера које је неопходно предузети у циљу превенције преношења вируса.

У Јапану је до сада регистровано 203 људи – позитивно тестираних на коронавирус од чега је 174 са брода, 12 евакуисаних из Кине, те додатних 17 особа, наводи се у саопштењу МСП.

 

Извор: Тањуг