Србија

ХАОС У СРБИЈИ! Олујни ветар носио кровове и ломио дрвеће: Дрво пало на Месну заједницу

Олујни ветар који није својствен за Мајданпек и околину од протекле ноћи непрестано дува и направио је општи хаос у граду!

Својим јаким ударима носи све пред собом.Тако да је у граду рудара настала општа пометња и хаос медју грађанима. Поред тога што је оборио готово сваку саксију са тераса зграда, ломи грање дрвећа, кровне конструкције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неколико километара од самог Мајданпека на згради Фабрике бакарних цеви оштећен је кров и однет део лимене конструкције. У раним јутарњим часовима ветар је исчупао дрво из корена које је пало на зграду Месне заједнице Мајданпек.

– Било је страшно. Ми и запослени Спортског савеза Мајданпек који смо смштени у овој згради нисмо знали шта нас је снашло. Сва срећа да је дрво пало некако поред прозора па тако нико није повређен. Одмах смо сви излетели напоље – каже Драгана Миленковић, радник Фондације за локални економски развој у Мајданпеку.

Ништа боља ситуација није ни у Доњем Милановцу иако су мештани овог града на Дунаву за разлику од Мајданпечана навикли на јаку кошаву. Па су велики дунавски таласи у оваквим приликама сасвим уобичајена појава. Међутим да ветар овога пута није имао милости говори и оборени мамут који краси градски парк надомак Дунавског кеја.

 

Извор: Информер.рс