Србија

ИГОР ЈУРИЋ ОТРИО НАЈГОРИ ТИП ПЕДОФИЛА: БОГАТИ имају перфидније начине да вребају жртве, ОНИ СУ ИМ ЛАКА МЕТА

Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, каже да се данас педофил не може препознати, али да они који су богати и образовани на перфидније начине долазе до жртава. Очекује да ухапшени модни креатор из Новог Сада буде правоснажно осуђен, јер, како наводи, против њега постоје чврсти докази.

Модни креатор, фотограф и ди-џеј из Новог Сада С. Ш, који је ухапшен због сумње да је сексуално узнемиравао малолетнике, први је од неколико сумњивих особа о којима већ недељама говори оснивач Фондације „Тијана Јурић“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За тог човека су постојала одређена сазнања, каже Јурић и наводи је знао да се против С. Ш. већ дуже време води истрага.

„Када причамо о овом човеку, не сумњам да ће бити правоснажно осуђен“, истиче Јурић.

Напомиње да против њега постоје чврсти докази, и да је ухапшен уз помоћ сведока.

Јурић наглашава да жели да анимира људе да се укључе, ако имају сазнања и ако су сведоци таквим делима.

„Данас се педофил не може препознати“

Што се тиче осталих на које се сумња, каже да су углавном истих година и да су сличног профила.

Међутим, истиче да се данас педофил не може препознати.

„Не постоји профил који може да вам опише једног таквог човека. Могу да буду и скромног социјалног статуса, могу да буду изузетно богати. Они који су богати и образованији, на перфидније начине долазе до самих жртава и много боље манипулишу жртвама. То су углавном жртве из социјално несређених породица. Зато су лака мета“, објашњава Јурић.

Када је реч о улози Фондације, истиче да им се много деце, али и одраслих обраћа са својим лошим искуствима, а да раније нису никоме рекли кроз шта су се прошли.

„Мислим да је ту наша главна улога. Да можемо да разговарамо са жртвама, да долазимо до одређених сазнања и што је најважније да охрабримо жртве да о томе проговоре“, закључује Јурић.

Извор: Курир.рс/РТС