loading...
Србија

ИЗДАТО УПОЗОРЕЊЕ! У наредних неколико сати не излазите из куће: Ево шта се дешава

Републички хидрометеоролошки завод издао је најаву за наредне сате.

– Наоблачење које је захватило северне крајеве Војводине условљавајући местимично кишу и пљускове понегде праћене грмљавином, захватиће северне и западне крајеве земље. Ветар слаб и умерен југоисточни, краткотрајно у скретању на јак и олујни северозападни – наводи се и додаје:

-У Београду наредна два сата облачно са кишом, у појединим деловима града и са пљусковима. Дуваће умерен и јак северозападни ветар, повремено и са олујним ударима.

Метеоролог РХМЗ-а Слободан Совиљ, рекао је јуче Тањугу да ће подручје наше земље у наредном периоду бити суочено са пролазним наоблачењима, које ће условљавати кишу у нижим пределим, а у вишим снег.

Наводи да се у Србији данас очекује појачан северозападни ветар, посебно у северним и источним крајевима земље, али да се не очекује да та брзина ветра достигне упозоравајуће нивое.

Совиљ је истакао да у наредном периоду нема никаквих метеоролошких упозорења за подручје Србије.

Метеоролошке службе Велике Британије, Ирске, Белгије и Француске издале су упозорења за олујни ветар, а власти тих земаља су саветовале грађане да поступе у складу са невременом и да возила не паркирају испод дрвећа, као и да из дворишта уклоне све што би могло да се оштети.

Извор: Информер.рс