Србија

КИНА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА СРБИЈИ ЗБОГ ДАЧИЋА: Подругљива изјава нашег шефа дипломатије ће нас скупо коштати

Званичници Кине бесни су на српског министра спољних послова Ивицу Дачића јер сматрају да избегава да отпутује у посету овој земљи, сазнаје „Курир“ из дипломатских извора.

Дачићева јучерашња изјава да планира тај пут, али да озбиљно размишља о томе како да се врати из Кине због епидемије корона вируса и карантина за све који се враћају из угрожених подручја, озбиљно је разбеснела кинеске званичнике који сматрају да је на овај начин понизио српско-кинеско пријатељство, објашњава наш извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Отворено исмевање Кине, која је стајала уз Србију чак и у време НАТО бомбардовања, у данашњим тешким тренуцима по Кину је срамотно за једног шефа дипломатије и то поготову Србије. Кина га више неће сматрати пријатељем земље, али ће свакако наставити да поштује председника Србије Александра Вучића. Заправо једино ће поштовати Вучића, док ће однос према Ивици Дачићу драматично променити – каже наш извор.

Он истиче да Кина то неће показати одмах, као и свака земља која води мудру и озбиљну дипломатију, али ће касније то демонстрирати кроз своје поступке.

Да подсетимо, Дачић је јуче, између осталог рекао, да није само питање како да оде у Кину, с обзиром на суспензију летова ка тој држави, већ је још теже питање како се из Кине вратити, с обзиром да карантин траје 14 дана.

– Процедура расписивања избора ће почети 4. марта. Замислите да ја будем у изолацији, а нема ко да ми потпише листу за учешће на изборе, рекао је Дачић, без обзира на важност ове посете Кини.

Извор: Курир