Србија

КО ПРЕЖИВИ, ПРИЧАЋЕ! Нови временски ролеркостер за викенд, температуре скачу од минус два до чак ПЛУС 18

Пролеће календарски још није стигло у нашу земљу, али временске прилике говоре другачије. Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода за викенд нас очекује променљиво облачно, али периоди сунчаних интервала са температурама до 18 степени.

– Данас ће бити променљиво време. Преподне ведро, док ће током поподнева доћи до развоја облачности. Понегде је могућа слаба киша, а на планинама и слаб снег – кажу за „Блиц“ из РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У североисточним и источним пределима очекује се пролазно наобачење, уз појачан северозападни ветар.

У Београду је данас променљиво облачно време, а могући су и пљускови. Температура ће се кретати од два до 10 степени, колико ће бити у најтоплијем делу дана.

Слично време очекује се и у Новом Саду, где ће јутарња температура бити један степен испод нуле, док ће максимална дневна износити девет степени. У Нишу од -1 до 10 степени, колико ће бити и у Крагујевцу.

Искористите лепо време за одмор у природи

Нема сумње да нас очекују пролећне температуре и наредних дана, а према свему судећи изгледа да је дошло време да се поздравимо са зимом.

Пролећне температуре су стигле, немојте да оклевате већ изађите из домова, прошетајте и удахните сунчеве зраке.

У Србији се за викенд очекује сунчано време уз појаву облачности, са температурама од -1 колико ће бити у Новом Саду, до максималних 11 у Београду и Крагујевцу.

– У суботу се током већег дана предвиђа сунчано време. Током ноћи доћи ће до наоблачења, али без падавина. Сунчано и топло биће и у недељу – додају из РХМЗ-а.

На планинама се првог дана викенда такође очекује променљиво облачно време са сунчаним интервалима. Тепмпература ће се на Копаонику кретати од -9 до -3, док ће на Златибору бити од -3 до максималних пет степени.

Последњи дан радне недеље обележиће топлије време са максимлном дневном температуром до 18 степени, колико ће бити измерено у престоници. У Новом Саду ће максимална дневна температура бити 16 степени, док ће у Нишу бити за степен ниже.

Извор: Блиц