loading...
Србија

КРАЈ ЗА ЊИХ! Ови министри лете из Владе! А ово је разлог

У следећој Влади Србије најмање две трећине актуелне гарнитуре биће замењено, судећи према најави председника Србије и лидера СНС Александра Вучића. Иако је Вучић рекао да ће бити промењено око 70 одсто министара из СНС, према сазнањима Курира, ова метла ће захватити и фотеље које сада држе њихови коалициони партнери.

Наши извори блиски владајућој коалицији откривају имена десеторо актуелних министара који имају највише разлога за бригу јер су најближи одласку из Немањине након предстојећих избора. Од кадрова из редова напредњака, нови мандат највероватније неће добити Горан Кнежевић, Зоран Ђорђевић, Вања Удовичић, Владан Вукосављевић и Нела Кубуровић. И странке које су, захваљујући СНС, делегирале поједине чланове Владе мораће да смање апетите. Како сазнајемо, инсистирање на новој крви у Немањиној могло би да измакне министарску фотељу и Ненаду Поповићу, Горану Тривану, Милану Кркобабићу и Славици Ђукић Дејановић.

– Од свих њих, једино Нела Кубуровић, Горан Кнежевић и Расим Љајић имају своје разлоге, што објективне, што приватне, да не уђу у следећу владу. Министарка правде чека принову, министар привреде је због раније болести решио да се, по истеку овог мандата, сам повуче с тог места, а Љајић, који води туризам и трговину, одавно је обећао да неће бити министар у наредном кабинету. Сви остали, реално, имају најмршавије резултате и афере, које су повремено бацале сенку на добар учинак целе Владе – објашњава наш саговорник близак владајућој коалицији.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да су најављене промене добре и да ће захватити и коалиционе партнере.

– Тачно може да се зна ко је радио лоше, ко осредње, а ко добро свој посао. Мислим да ће партија Расима Љајића остати у Влади, пре свега због веза с Турском и другим муслиманским и арапским земљама, с чијим инвестицијама Србија рачуна и убудуће. За Милана Кркобабића и Ненада Поповића нисам баш сигуран, јер они нити доприносе рејтингу, нити су били запажени у послу који им је поверен у овој влади – оцењује Анђелковић.

 

Извор: Курир.рс