Србија

ЉУДИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ ЛАЖНИХ ВЕСТИ! У Жабарима ће бити насељено 1.000 миграната? Ово је права истина!

Кажу да је почела колонизација источне Србије

Ових дана људе из Браничевског округа је потресла вест која се појавила на појединим порталима и друштвеним мрежама. Наводи се да ће се избеглице из Сирије и других земаља са Блиског истока населити у неке од општина овог округа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На Твитеру кажу да је почела колонизација источне Србије. Спекулишу да ће само у Великом Градишту бити насељено 800, а у Жабарима 1000 миграната. Наредна теорија се односи конкретно на домаћинства. Наводно ће држава привремено одузети сва напуштена домаћинства и доделити их мигрантима, а свака породица у којој се роди дете добиће држављанство. Кажу и да ће кућа прећи у њихово власништво.

Реч је, наравно, о теорији завере. Руководиоци општина Жабари и Велико Градиште су медијима демантовали ову вест и казали како то никако није истина.

Председник општине Жабари, Јован Лукић, је поднео и кривичне пријаве против лица која су очигледно ширила панику. Казао је медијима како је 1945. година када су се комунисти усељавали у туђе куће и одузимали грађанима имовину давно прошла.

Извор: Еспресо.рс